​В Москві волають про 62 загиблих: ВПС США знищило позиції армії Асада та його союзників

Питанням залишаться наскільки удар був випадковим, за умов перемир'я, і чи є і скільки серед жертв приїхали у «відпустку» з Російської Федерації.

У Міноборони РФ заявили, що у Сирії від авіаудару США загинули 62 сирійських військовослужбовця, близько 100 осіб зазнали поранень. Про це йдеться у повідомленні Міноборони РФ, зазначають Патріоти України.

Зокрема, в російському відомстві заявили про нанесення літаками міжнародної "антиіділовської коаліції" 4 ударів по підрозділах сирійських урядових військ, які перебувають в оточенні терористичних угруповань ІДІЛ.

Літаки коаліції увійшли в повітряний простір Сирії з боку іракського кордону. В результаті удару загинули 62 сирійських військовослужбовців і близько 100 осіб поранено. Після нанесення повітряного удару бойовики ІДІЛ перейшли у наступ", - повідомили у Міноборони РФ.

За повідомленням РФ, в районі аеродрому, куди протягом тривалого часу скидалася на парашутах гуманітарна допомога місцевим жителям, тривають бої з терористами.

"Якщо даний повітряний удар викликаний помилковими координатами мети, то це прямий наслідок впертого небажання американської сторони координувати з Росією свої дії проти терористичних угруповань на території Сирії", - заявили в РФ.

Разом з тим AP повідомляє про заяву РФ та уточнює, що повідомлень щодо російських даних з боку США наразі немає.

Американці вже заявили, що військово-повітряні сили США завдали повітряних ударів по урядових військах Башара Асада внаслідок помилки, повідомляє ВВС. Очолювана США коаліція сьогодні, сімнадцятого вересня 2016 року, завдала ракетно-бомбових ударів по цілях поблизу містечка Дейр-ез-Зора. Сирійська сторона відразу зробила гучні заяви щодо цієї ситуації, назвавши дії США «небезпечною агресією проти урядової армії», а саму коаліцію – «пособниками терористів з Ісламської держави».

Варто зазначити, що атака відбулась під час дії режиму тимчасового перемир'я, про який домовились на переговорах в швейцарській столиці Державний секретар Сполучених штатів Джон Керрі та очільник російського Міністерства закордонних справ Сергій Лавров. Чи справді дії збройних сил коаліції стали наслідком помилки, чи вони свідомо копіюють улюблену російську тактику, наразі невідомо.

На ранок стало відомо про збільшення кількості загиблих та панічну втечу ключової армійської бригади Асада зі своїх укріплених позицій, чим скористатися бойовики ІДІЛ.

"Лупити по російським НПЗ - це щастя ескалації на шляху до перемоги. Без дизелю рашисти стануть на коліна", - журналіст

понеділок, 29 квітень 2024, 9:23

"Якщо чесно, бомбьожки НПЗ стали для мене єдиним дофаміном. Коли розплющую очі зранку, то перше в нічних новинах - скільки й де рашисти нам розхерачили об'єктів. Якщо немає нашої нафтопереробної симетрії - стає геть грустно. Бо це дуже дієва річ", - пи...

"Варіантів безліч. Дискусії тривають": Як Україна може отримати і використати заморожені російські активи

понеділок, 29 квітень 2024, 9:14

Дискусії щодо використання заморожених активів РФ для допомоги Україні досі тривають. Колективне рішення буде озвучене на саміті G7. Про це розповів міністр юстиції Денис Малюська, передають Патріоти України. "США зробили перший важливий крок. Вони при...