"В нас точно не спільні цінності з країною-агресором": Україна готує жорстку відповідь на декларацію ПАРЄ про зближення з РФ

Ірина Геращенко розповіла, що делегація України у ПАРЄ була вкрай розчарованою позицією президента Асамблеї Педро Аграмунта.

Ірина Геращенко. Фото: telegraf.com.ua.

Перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко заявила, що українська сторона готує жорстку відповідь на декларацію Парламентської асамблеї Ради Європи про «спільні цінності» з Росією. Про це вона написала на своїй сторінці у соцмережі, передають Патріоти України.

Геращенко розповіла, що делегація України у ПАРЄ була вкрай розчарованою позицією президента Асамблеї Педро Аграмунта, який озвучив заяву про «спільні цінності» ПАРЄ з Росією та важливість зближення з нею. «В нас точно не спільні цінності з країною, яка порушує міжнародне право і захоплює території іншої суверенної країни; в нас не спільні цінності з країною, де катують полонених, яка з Градів і Буратіно вбиває дітей і цивільне українське населення; не виконує жодної резолюції ПАРЄ; плює на будапештський меморандум і мінські угоди; голосує за війну і розв'язує цю війну; влаштовує новий геноцид кримським татарам; поводиться як вірний правонаступник режиму Сталіна», - пише нардеп.

Вона наголосила, що Україна не поділяє такі «цінності», і висловила сумнів, що хоча б одна країна Європи може прийняти їх та публічно про це заявити. Віце-спікер повідомила, що лист на ім'я генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда від української делегації уже підготовлений. У цьому зверненні міститься вимога пояснити таку позицію Асамблеї.

«Ми готуємо жорстку реакцію на дії Педро Аграмонта. Я взагалі впевнена, що тільки жорстка і активна позиція на міжнародному фронті змусить європейців не забувати про Крим і Донбасі і не забувати про принципи», - підкреслила Геращенко.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...