В небі над окупованим Донбасом помічено російські винищувачі, - нардеп

4 літаки йшли зі сторони окупованого Луганська через Горлівку у напрямку Маріуполя, через кілька хвилин вони повернулися у зворотній бік.

 Над окупованим Донбасом помітили російські винищувачі. Фото: Фейсбук.

Вранці, 14 вересня, над тимчасово окупованими територіями Донбасу пройшло п’ять російських винищувачів. Про це у соцмережі повідомив народний депутат України від фракції «Блок Петра Порошенка» Олександр Бригинець, повідомляють Патріоти України.

Так, нардеп, який зараз перебуває в Авдіївці Донецької області, зафіксував польоти російських винищувачів о 5:45-6:00 ранку. За його словами, 4 літаки йшли зі сторони окупованого Луганська через Горлівку у напрямку Маріуполя, через кілька хвилин вони повернулися у зворотній бік. П’ятий літак о 6:05 почав робити показові маневри над Горлівкою.

Як зазначив Бригинець, літаки пролетіли над окупованими територіями на відстані близько 15 км від лінії розмежування. Висота їхнього польоту – 6000 метрів. Він наголосив, що такі маневри російсько-окупаційних військ українська сторона фіксує уже 5 днів поспіль.

«Здивований, що немає відповідних заяв наших військових. Нагадаю, згідно Мінських домовленостей польоти військової авіації заборонені. Крім того, очевидно, що у т.з. «ДНР» немає своїх винищувачів і навіть формально визнати ці літаки «сепаратистськими» неможливо. Не даремно вчора Турчинов згадав про проблеми нашого ПВО», - підсумував Бригинець.

Нагадаємо, раніше секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що війська Російської Федерації можуть атакувати Україну в будь-якому напрямку, і скоріше всього, якщо це буде, то наступ буде відразу на декількох напрямках.

Перші дві термінові партії вже прибули: ЗМІ дізнались, коли в Україну надійде зброя з великого пакету допомоги США, який завдасть нищівного удару по планам Кремля на перемогу

субота, 4 травень 2024, 1:45

Йдеться про артилерію, бронетехніку, системи ППО, катери та іншу громіздку техніку та засоби з оголошених пакетів допомоги США та Європи, складні та чутливі в транспортуванні. Перші партії зброї з нового пакету допомоги США надійшли до України наприкін...

"До Великодня готувалися. Вікна мили": Безугла знову обурена роботою комітету, у соцмережі відреагували

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:54

“За весь тиждень Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки не провів жодного засідання, жодного заходу, жодної міжнародної зустрічі, жодного спільного виїзду. Жодної активності не було. Тільки тиша і пусті коридори. Що це?” – напис...