"Ледь не заплакав": Президент Сербії побачив перші польоти старих винищувачів, які подарувала Росія (фото)

Винищувачі візьмуть участь у військовому параді в листопаді, який відвідає президент Росії Володимир Путін та інші іноземні політики.
Олександр Вучич. Фото: Mondo.rs.

Армія Сербії взяла на озброєння два російські винищувачі МіГ-29 в той час, як сербська влада веде подальші переговори з Росією про покупку військового озброєння - в тому числі бойових і транспортних вертольотів, передають Патріоти України.

Як повідомляє Mondo.rs, два відремонтованих МіГ-29 успішно виконали перші випробувальні польоти з аеродрому в Батайниці. У церемонії взяв участь президент Сербії Олександр Вучич. Він заявив, що «ледь не заплакав», коли побачив російські винищувачі в дії. Він запропонував, щоб літаки були названі в честь героїв, які захищали Сербію «від агресії НАТО» в 1999 році.
Вучич зазначив, що винищувачі візьмуть участь у військовому параді в листопаді, який відвідає президент Росії Володимир Путін та інші іноземні політики. Росія безкоштовно передала Сербії шість старих винищувачів МіГ. На модернізацію літаків Сербія витратить 185 млн євро.
Сербія позиціонує себе як нейтральна країна, яка не прагне членства в НАТО, але в той же час має військові угоди з Росією. Збройні угоди Белграда і Москви можуть викликати додаткову напруженість на Балканах і збільшити вплив РФ в регіоні.


Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...