"Ледь не заплакав": Президент Сербії побачив перші польоти старих винищувачів, які подарувала Росія (фото)

Винищувачі візьмуть участь у військовому параді в листопаді, який відвідає президент Росії Володимир Путін та інші іноземні політики.
Олександр Вучич. Фото: Mondo.rs.

Армія Сербії взяла на озброєння два російські винищувачі МіГ-29 в той час, як сербська влада веде подальші переговори з Росією про покупку військового озброєння - в тому числі бойових і транспортних вертольотів, передають Патріоти України.

Як повідомляє Mondo.rs, два відремонтованих МіГ-29 успішно виконали перші випробувальні польоти з аеродрому в Батайниці. У церемонії взяв участь президент Сербії Олександр Вучич. Він заявив, що «ледь не заплакав», коли побачив російські винищувачі в дії. Він запропонував, щоб літаки були названі в честь героїв, які захищали Сербію «від агресії НАТО» в 1999 році.
Вучич зазначив, що винищувачі візьмуть участь у військовому параді в листопаді, який відвідає президент Росії Володимир Путін та інші іноземні політики. Росія безкоштовно передала Сербії шість старих винищувачів МіГ. На модернізацію літаків Сербія витратить 185 млн євро.
Сербія позиціонує себе як нейтральна країна, яка не прагне членства в НАТО, але в той же час має військові угоди з Росією. Збройні угоди Белграда і Москви можуть викликати додаткову напруженість на Балканах і збільшити вплив РФ в регіоні.


Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...