"В Одесі, Харкові, Сумах олігархічні напівкримінальні групи мають своїх силовиків, прокуратуру та СБУ. Цілі регіони віддані на відкуп елементам, пов'язаним із Росією", - волонтер

В Україні склався новий феодалізм, переконаний громадський діяч

"Це новий феодалізм" - волонтер назвав, які регіони віддані на відкуп олігархам

Наша система боїться чесних та амбітних. Говорить в інтерв'ю журналу "Країна"волонтер Роман Сініцин, зазначають Патріоти України.

"Цілі регіони віддані на відкуп олігархічно-кримінальним елементам, пов'язаним із Росією. Вони мають забезпечити певний результат на виборах. І за це можуть безкарно діяти на місцях. В Одесі, Харкові, Сумах олігархічні напівкримінальні групи мають своїх силовиків, прокуратуру та СБУ. Це новий феодалізм", - переконує активіст.

Волонтер каже, що мер Одеси Геннадій Труханов, якого звинувачують у корупції, має підтримку в місті. Так само у Харкові популярний Кернес.

"Це відбувається, бо немає конкурента. Хто не з'явився б, його топлять. Ще у людей коротка пам'ять. Телевізором можна замилити будь-що. Геннадій Кернес у 2014-му збирався створювати Харківську народну республіку. Літав до Рамзана Кадирова, радився. Він має сидіти в тюрмі, а не керувати великим містом, де є загроза проросійського реваншу", - наголошує Роман Сініцин.

"На це є суспільний запит. Але будь-які намагання, які мають шанс, пригнічують і в регіонах, і в Києві. Наприклад, вішають ярлик "грантоїдів", у медіа-просторі змішують із лайном: усі антикорупціонери нечисті на руку. Але хто більше зло: "грантоїд" Віталій Шабунін (голова Ради громадського контролю Національного антикорупційного бюро України. - ред.) чи Ігор Кононенко (народний депутат, перший заступник голови фракції "Блоку Петра Порошенка" У 2016 року міністр економічного розвитку Айварас Абромавичус подав у відставку, звинувативши Кононенка у блокуванні реформ і намаганні встановити контроль над фінансовими потоками в Україні через своїх людей. - ред.)? Система боїться чесних та амбітних", - додає волонтер.

Джерело: Газета.ua

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...