В окупованому Криму Росія вкрала українську бурову вишку

Українські прикордонники зафіксували незаконне переміщення самопідйомної бурової установки, яка є власністю держави.

Росія "віджала" українську бурову вишку в Чорному морі. Фото: novynarnia.com.

Російська Федерація в результаті анексії Криму присвоїла самопідйомну бурову установку, що належить Україні. Про це повідомляють у прес-службі ГПУ, передають Патріоти України.

Так, встановлено, що співробітниками Державної прикордонної служби 16-17 липня 2016 року зафіксовано незаконне переміщення самопідйомної бурової установки, яка є власністю держави. Зазначену бурову установку, внаслідок окупації території АРК, здійсненої всупереч положенням Конституції та законів України, Міжнародної конвенції ООН з морського права, неправомірно присвоїла собі Російська Федерація.

Таким чином, державі завдано значного матеріального збитку в особливо великому розмірі. За скоєння злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років із конфіскацією майна.

"Згідно з ч. 2 ст. 12 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" матеріали вищевказаних кримінальних проваджень направлені до Генпрокуратури для визначення підслідності", - сказано в повідомленні ГПУ.

Як повідомлялося раніше в ЗМІ, українські прикордонники зафіксували російські газові бурові платформи в морській економічній зоні України в Чорному морі.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...