В ООН та Раді Європи виступили проти прийняття в Україні закону про окуповані території

Агентство ООН у справах біженців та Рада Європи вважають, що прийняття цього законопроекту матиме негативні наслідки для забезпечення захисту прав людини, свободи пересування і доставки гуманітарної допомоги тим, хто її потребує.

Ілюстрація:http://firstsocial.info/

Управління верховного комісара Організації Об'єднаних Націй у справах біженців (УВКБ ООН) і Рада Європи (РЄ) проти прийняття українським парламентом законопроекту №3593-д "Про тимчасово окуповані території України". Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, зазначають Патріоти України.

Агентство ООН у справах біженців та Рада Європи вважають, що прийняття цього законопроекту матиме негативні наслідки для забезпечення захисту прав людини, свободи пересування і доставки гуманітарної допомоги тим, хто її потребує.

Спеціальний представник генерального секретаря Ради Європи по Україні Режис Брія зазначив, що законопроект порушує норми Резолюції ПАРЄ 2133 (п.17.3), а деякі його норми суперечать положенням Мінських угод, тому повинні бути переглянуті.

Також РЄ вважає, що позбавлення громадян основних політичних прав на невизначений термін є загрозою основним демократичним європейським принципам.

Крім того, згідно з повідомленням, прийняття цього документа істотно ускладнить ситуацію з правами людини на тимчасово непідконтрольних територіях і правами внутрішньо переміщених осіб.

Представник Ради Європи відзначив, що запропонований законопроект суперечить Конституції України, Європейській конвенції про захист прав людини, Європейської соціальної хартії, а також не лежить в одній площині з підходом, визначеним урядом України, який ухвалив план заходів щодо реінтеграції населення непідконтрольних територій.

У зв'язку з цим РЄ наполегливо рекомендує не вносити цей документ до сесійної зали парламенту без ґрунтовного вивчення.

Якщо не буде політичної заборони: Експерт розвповів, які цілі в Росії можна знищити ракетами ATACMS

четвер, 25 квітень 2024, 6:50

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував ухвалення Сенатом США законопроєкту про допомогу Україні. За його словами, якщо пакет допомоги передбачатиме поставки Україні ракет ATACMS - їх можна буде використати для знищення пуско...

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...