В опозиції до Орбана: Проурядове видання в Угорщині оприлюднило список "найманців Сороса"

У перелік потрапило близько 200 осіб.

Джордж Сорос і Віктор Орбан. Ілюстрація:Novinite.com

Проурядовий угорський тижневик "Figyelő" опублікував список противників прем’єр-міністра Віктора Орбана у статті "Люди спекулянта". Як пише index.hu, цих людей було названо "найманцями американського мільярдера Джорджа Сороса", зазначають Патріоти України.

У перелік потрапило біля 200 осіб. Серед них дослідники Центральноєвропейського університету CEU, який фінансується фондом Джорджа Сороса. Список також включає співробітників ряду громадських організацій, у тому числі - Гельсінського комітету, а також низку журналістів, які виявили випадки зловживання серед безпосереднього оточення прем’єр-міністра. Також у списку є економісти, які критикують політику нинішнього уряду Угорщини.

Видання цитує слова ректора Михайла Ігнатьєва, на думку якого, така публікація є "скандальною спробою залякування, створюючи загрозу для всієї академічної спільноти Угорщини".

Видання переконано, що публікація цього списку не є ініціативою окремих прихильників Орбана. Видання належить історику Марії Шмідт, яку називають однім із ідеологів курсу правлячої партії.

Публікація зівпала із масштабним мітингом опонентів чинної влади в столиці Угорщини - біля 100 тис протестувальниківвимогали перерахунку голосів на парламентських виборах.

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...