В ПАРЄ поставили під сумнів легітимність російської Держдуми

Парламентська асамблея Ради Європи назвали вибори в окупованому Криму незаконними, а їх результати нікчемними.

В ПАРЄ поставили під сумнів легітимність Держдуми через вибори в анексованому Криму. Фото: vgolos.com.ua.

Парламентська асамблея Ради Європи підтримала поправку української делегації про те, щоб визнати недійсними вибори російської Держдуми в Криму. Така поправка внесена в текст резолюції про політичні наслідки конфлікту в Україні, повідомляють Патріоти України з посиланням на InfoResist .

Своїм рішенням ПАРЄ «засудила незаконні вибори Державної думи, проведені 18 вересня в окупованому Криму». Асамблея «вважає результати (виборів) нікчемними».

При цьому асамблея також погодилася повноваження всієї Держдуми поставити під сумнів.

«Включення частини української території в загальнодержавний федеральний округ ... є грубим порушенням міжнародного права і серйозно ставить під сумнів легітимність російського парламенту», - йдеться в затвердженій пропозиції.

Цю поправку члени ПАРЄ підтримали переважною більшістю в 71 голос - за, 24 - проти.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...