В переліку - сотні імен: Надія Савченко опублікувала списки полонених і зниклих безвісти (документ)

За словами нардепа, обмін полоненими повинен проходити в три етапи.

Надія Савченко. Фото: ЖЖ

Народний депутат Надія Савченко на своїй сторінці в Facebook, як і раніше анонсувала, опублікувала списки українців, які перебувають у полоні або вважаються зниклими безвісти на окупованій території Донбасу та в РФ, а також прізвища осіб, яких вимагають видати бойовики "ДНР" і "ЛНР", повідомляють Патріоти України.

Нардеп пояснила, що публікує списки для двох категорій майбутнього обміну: полонених українців, яких незаконно утримують бойовики на Донбасі.

"Українською стороною подається запит на 129 осіб. Протилежна сторона підтверджує 42 людини. Ще розшукується Україною 494 безвісти зниклих. Вони пропорційні обміну на ув'язнених в Україні за списками, які запитують представники окупованих Росією територій Донецької і Луганської областей України. Від "ДНР" у списках таких людей 524, а від "ЛНР" - 377 осіб. Частина людей з цих списків українська сторона також підтверджує, приблизно 256", - написала вона.

"При таких розкладах маємо перший етап обміну підтверджених осіб з обох сторін - це 42 на 256", - додала Савченко.

Друга категорія, за її словами, - це українські політв'язні, які містяться в Росії і в анексованому нею Криму.

"Їх на даний момент 44 людини. В Україні у в'язницях теж є російські громадяни, які відбувають покарання за злочини, скоєні проти територіальної цілісності України і проти українського народу в період з 2014 по 2016 рік. Їх на даний момент 102 людини. Маємо перший етап обміну по другій категорії "всіх на всіх" - це 44 на 102", - зазначила нардеп.

Савченко додала, що в списках бойовиків міститься чимало росіян, видачі яких вони вимагають від України (з боку "ДНР" - 47 і "ЛНР" - 7 громадян РФ).

Надія Савченко також зазначила, що тільки після цього можна приступати до другого етапу - пошуку людей з непідтверджених списків.

Нагадаємо, 7 січня Савченко заявила про плани найближчим часом оприлюднити списки військовополонених і зниклих безвісти на Донбасі. Вона стверджує, що отримала дані на зустрічі з ватажками бойовиків в Мінську, а також збирала інформацію сама.

Служба безпеки застерегла Савченко від оприлюднення списків полонених і пообіцяла провести з нардепом роз'яснювальну роботу.

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...