У поліції кваліфікували дії Парасюка як напад на правоохоронців (відео)

Аброськін розповів, що блокувальники "погрожували вирізати сім'ї співробітників поліції, які перебували на блокпосту", ображали і принижували поліцейських - "ви всі донецькі сепаратисти".

В.Парасюк. Фото: Страна.

Поліція відкрила кримінальну справу у зв'язку з інцидентом, який стався на блокпосту в Донецькій області напередодні ввечері. Про це у своєму Facebook повідомив глава поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін, передають Патріоти України.

"По вчорашньому інциденту, напад на поліцейських під керівництвом народного депутата України, слідчим управлінням ГУНП в Донецькій області під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу "Кримінального кодексу", - написав він.

"Я не дозволю принижувати поліцейських Донеччини, які вже третій рік на війні, які під обстрілами допомагають людям в прифронтових містах, багато з яких втратили сім'ї і будинки, залишивши окуповану територію, але лишилися вірними Присязі, даній громадянам України", - заявив він.

Аброськін додав, що, за словами правоохоронців, які на блокпосту спілкувались з депутатом, їм "погрожували вирізати сім'ї співробітників поліції, які перебували на блокпосту", ображали і принижували поліцейських, "ви всі донецькі сепаратисти".

"Ми і далі будемо нести службу на блокпостах, тому що саме тут ми вилучаємо велику кількість незаконної зброї, тим самим зберігаємо життя наших громадян в мирних містах нашої країни", - заявив Аброськін.

Він також оприлюднив відео свідчень правоохоронців, які були на блокпосту під час інциденту.

Як відомо, ввечері у вівторок Парасюк супроводжував колону волонтерів з Харкова, які планували приєднатися до блокади ОРДЛО, однак біля Слов'янська їх зупинили озброєні правоохоронці. Там сталася сутичка.

Пізніше поліція затримала колону активістів "блокади Донбасу" близько 22 години в районі між Костянтинівкою і Краматорськом, зробивши попереджувальні постріли в повітря. Серед "блокадників" був і нардеп Володимир Парасюк.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...