"У нього немає хороших ходів": Піонтковський розповів про нову пастку, в яку Путін потрапив у Сирії

Якщо Росія виступить якось проти Ізраїлю – це стане військовою катастрофою для Кремля в цьому регіоні.

Андрій Піонтковський. Фото: Главком.

Війна в Сирії стала для російського президента Володимира Путіна подвійною пасткою. Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" озвучив російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський, передають Патріоти України.

Говорячи про ситуацію в Сирії, він припустив, що США і Ізраїль будуть витісняти іранські підрозділи, але це навряд чи виллється у війну на території Ірану. При цьому для Путіна ця ситуація є складною.

"Це ще один капкан, в який потрапив Путін. Сирія – подвійна пастка для нього. Спочатку Кремль потрапив у капкан релігійної війни між сунітами та шиїтами в ісламському світі, а тепер потрапив у капкан війни між Ізраїлем та Іраном", - вважає Піонтковський.

При цьому він завив, що для Путіна буде складно приймати рішення в ситуації, що склалася. В даному контексті Піонтковський зазначає, що нинішньому главі РФ не властиві антисемітські погляди. При цьому військова і дипломатична верхівки Кремля дуже антисемітські налаштовані.

"Зараз в інтернеті з'являється багато текстів із посилом: "Як же так, ми зраджуємо наших іранських союзників". Тобто здійснюється величезний тиск антиізраїльського лобі. Тому не випадково Нетаньяху поїхав до Москви та цілий день займався Путіним.

Чи вдасться Путіну протистояти величезному тиску антісемітського істеблішменту в бік підтримки Ірану? Справа в тому, що якщо Росія виступить якось проти Ізраїлю – це стане військовою катастрофою для Кремля в цьому регіоні. Адже ізраїльтяни й американці роблять все можливе і неможливе, щоб не зачепити жодного російського солдата. І тільки коли вагнерівці абсолютно знахабніли і полізли на якийсь нафтовий заводик, щоб його забрати і вбити при цьому американців, що його охороняли, тільки тоді американці почали себе захищати. А так спеціально все робиться, щоб залишити поза увагою росіян. Якщо ті самі полізуть – то зроблять велику дурницю. Так що в Путіна немає хороших ходів", - пояснив Піонтковський.

Громадяни Словаччини, після відмови уряду Фіцо підтримати ініціативу Чехії, зібрали понад 2 млн євро на снаряди для України

субота, 20 квітень 2024, 8:05

Жителі Словаччини зібрали понад два мільйони євро на купівлю снарядів для України, після того, як влада країни відмовилася підтримати ініціативу Чехії зі збору коштів та пошуку боєприпасів для Києва. Суму зібрали менш ніж за дві доби. У кампанії, яка п...

"Путін буде вимушений відкривати другий фронт у Калінінграді, в Курській області, у Придністров’ї": У РДК анонсували нові рейди

субота, 20 квітень 2024, 7:56

Бійці Російського добровольчого корпусу (РДК) з позивними "Лакі", "Могила" та "Кардинал" пояснили, для чого здійснюють рейди на Білгородщину та анонсували "сюрприз" для країни-агресорки. Про це йдеться у відео на YouTube-каналі "Український Свідок", пе...