У Росії мають намір заборонити участь міжнародних спостерігачів за процесом виборів президента РФ

На свої вибори російських спостерігачів не запрошували США, Україна, Великобританія, Грузія, Естонія, Литва та Франція, тож РФ планує свою відповідь.

Вибори президента РФ можуть пройти без міжнародниїх спостерігачів. Фото: РИА Новости.На президентські вибори в Росії у 2018 році можуть заборонити доступ моніторингових місій із країн, які не допускають на свої вибори російських спостерігачів. Таке питання розгляне тимчасова комісія Ради Федерації РФ у захисті державного суверенітету та недопущення втручання у внутрішні справи Росії. Про це заступник голови тимчасової комісії комітету Ради Федерації з міжнародних справ Андрій Клімов повідомив у коментарі газеті "Известия", передають Патріоти України.

З такою пропозицією деякий час тому виступила спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко. За її словами, на президентських виборах необхідно "ефективно протидіяти цілеспрямованому іноземному втручанню у виборчий процес".

Сенатори планують розробити відповідні поправки до законодавства до початку передвиборчої кампанії.

Співрозмовник "Известий" у комісії зазначив, що на свої вибори російської делегації вже не запросили США, Україна, Великобританія, Грузія, Естонія, Литва та Франція.

"Однак треба розібратися в мотивах – чи не прийняте у країні міжнародне спостереження або присутність спостерігачів з окремих країн нецікава саме з політичного погляду. Деякі країни, наприклад, уважають, що достатньо спостерігачів, які приїжджають у складі великих місій. Тобто просто заборонити всім не можна", – цитує видання свого співрозмовника.

Вибори президента Росії пройдуть у березні 2018 року.

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...