В Росії оголосили в розшук автора резонансної пам'ятки для туристів, що приїздять в окупований Крим

Переслідування голови Товариства захисту прав споживачів РФ Михайла Аншакова почалося після того, які він відкрито заявив, що "згідно з міжнародним законодавством", Крим і Севастополь вважаються "окупованими територіями".

Михайло Аншаков. Фото: ednist.info.

Голову російського Товариства захисту прав споживачів Михайла Аншакова, автора резонансної пам'ятки для туристів, які збираються до Криму, оголосили у федеральний розшук. Про це Михайло Аншаков повідомив в Facebook, повідомляють Патріоти України.

За його словами, в розшук його оголосили повторно за тим самим обвинуваченням.

У документах, опублікованих Аншаковим також йдеться про арешт майна - комп'ютерного блоку живлення, монітору і бежевого металевого сейфа. Аншаков, згідно з документами, був призначений "відповідальним зберігачем" арештованого майна, але здійснив його приховування.

У документах також йдеться, що слідство не може встановити місцезнаходження Аншакова.

"Таким чином у цій справі федеральний розшук для мене - це перманентний стан, з якого не допомагає вийти ні проживання за місцем постійної реєстрації, ні відоме правоохоронцям місце роботи, ні саме з ними особисте спілкування", - пише Аншаков.

Як повідомлялося в ЗМІ, в кінці червня минулого року Товариство захисту прав споживачів опублікувало "Пам'ятку споживачам при відвідуванні окупованих територій". Там було написано, що, "згідно з міжнародним законодавством", Крим і Севастополь вважаються "окупованими територіями".

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...