В Росії роздаватимуть паспорти нащадкам громадян колишньої Російської імперії та СРСР

В Держдумі розглядають законопроект щодо спрощеної процедури отримання громадянства РФ.

Паспорт РФ. Фото: ZN.ua.

У Росії розглядають законопроект щодо спрощеної процедури отримання російського громадянства тим, хто народився на території Російської імперії, СРСР або має народжених там предків. Проект внесено до Держдуми Костянтином Затуліним, повідомляють Патріоти України з посиланням на pravda.ru.

Ці претенденти зможуть отримати посвідку на проживання без документального підтвердження відмови від громадянства іншої держави. Серед тих, хто є автором даного законопроекту, Наталія Поклонська, колишній прокурор окупованого Криму та депутат "Єдиної Росії".

Як повідомляє видання, в 2012 р. Путін розпорядився розробити прискорений порядок надання російського громадянства носіям російської мови і російської культури, "прямим нащадкам тих, хто народився в Російській імперії і в Радянському Союзі, тим, хто хоче переїхати на постійне проживання до нашої країни і, відповідно, відмовитися від свого сьогоднішнього громадянства". Законопроект Затуліна вносить суттєві поправки до закону "Про громадянство Російської Федерації", ухваленого зі змінами в 2014 р. і нині чинного.

За словами Затуліна, депутати, ухвалюючи закон, обмежилися територією РФ, тоді як Путін говорив про вихідців і нащадків Російської імперії. Крім того, щоб отримати громадянство РФ потрібно надати довідку іншої держави про те, що людина відмовилася від громадянства цієї країни.

"Деякі держави відверто знущаються з цього: Україна, наприклад, країни Прибалтики не видають цієї довідки. Таким чином, вони блокують прийняття людиною російського громадянства, перешкоджають її виходу з іноземного громадянства і не дають їй можливості отримати російське", - повідомив Затулін.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...