У Росії вибухнули погрозами на адресу потужного союзника України

Естонія, Литва та Латвія вважають, що з 1940 по 1991 рік вони були окуповані Радянським Союзом. Тим часом у Москві підкреслюють, що "приєднання" Прибалтики до СРСР "відповідало нормам" міжнародного права того часу і термін "окупація" тут недоречний.

Литва. Фото: Аргумент.

Посол Росії в Вільнюсі Олександр Удальцов назвав "абсурдними" розмови прибалтійських політиків про компенсації за окупацію з боку Москви і вказав на можливість висунення зустрічних вимог. Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Литовський кур'єр",передають Патріоти України з посиланням на "РИА Новости".

Удальцов заявив, що до моменту входження до складу СРСР Литва була "аграрною країною" і займала "одне з останніх місць за якістю життя в Європі". При цьому рівень виробництва промислової продукції був в три рази нижче середнього по СРСР.

За словами дипломата, масштабна індустріалізація країни почалася тільки після закінчення Другої світової війни, а в 1940-1990 роках з бюджету СРСР в економіку республіки було інвестовано близько 65 мільярдів доларів.

"Таким чином, можлива постановка питання литовською стороною про компенсацію Росією збитку, нібито завданого ЛР, визнаються недійсними і навіть абсурдними", - зазначив посол.

При цьому він додав, що Росія, будучи колись "найбільшим донором союзного бюджету", має право вимагати від Литви відшкодування витрат, зокрема за пільгові поставки мінеральної сировини та енергоресурсів з РРФСР на суму понад 72 мільярдів доларів.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...