У Росії знайшли мертвим заступника директора підприємства космічної галузі

Тіло заступника директора КБ "Арматура" 42-річного Андрія Арзуманова виявили поряд із власним автомобілем.

За версією слідства А.Арзуманов наклав на себе руки. Фото: РИА Новости.У Володимирській області Росії було виявлено тіло Андрія Арзуманова, головного інженера, заступника директора конструкторського бюро "Арматура", яке є філією Державного космічного науково-виробничого центру Хрунічева. Про це повідомляють "РИА Новости", передають Патріоти України.

За попередніми даними Слідчого комітету РФ, Арзуманов наклав на себе руки. Його тіло з вогнепальним пораненням виявили на березі річки поруч із його автомобілем 24 травня.

Арзуманов є сином незмінного керівника КБ "Арматура" з 1988-го до 2015 року Юрія Арзуманова. Він обійняв посаду головного інженера у 2015 році, а до цього протягом кількох років був віце-мером міста Коврова.

КБ "Арматура", розташоване в Коврові, займається розробленням та виготовленням пневмосистем, агрегатів і пристроїв електропневмоавтоматики для ракетно-космічних комплексів. Воно брало участь у космічних програмах "Протон", "Зеніт", "Енергія – Буран", "Венера", "Марс". Серед перспективних розроблень підприємство називає програми "Протон–М", "Ангара", "Байтерек", а також космодром у Куру для ракети-носія "Союз-СТ".

У середині травня 2017 року місцеве видання "Призыв" повідомило, що на КБ готують масштабні скорочення. До кінця року, за даними видання, може бути звільнено половину працівників підприємства із 1200–1400 співробітників, які нині працюють там.

Представник КБ "Арматура" в коментарі "РИА Новости" заявив, що загибель Арзуманова не пов'язана з повідомленнями про підготовку масштабних скорочень на підприємстві.

Нагадаємо, починаючи із 2010 року, сім ракет "Протон-М" зазнали аварії: по одній у 2010-му, 2011-му, 2013-му, 2014-му і 2015 роках, дві – у 2012 році. Крім того, наприкінці квітня 2015 року розбився космічний вантажний корабель "Прогрес М-27М", який повинен був доставити вантажі на МКС.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...