"У Росії викриття корупції – прямий квиток до в'язниці або морг": The Wall Street Journal про відмінності між Україною та РФ

Новина про причетність українського лідера до офшорних схем з'явилася в непростий для нього період. На Порошенка тиснуть через нездатність провести судові реформи і впоратися з корупцією, тому політична реакція була швидкою.

Петро Порошенко. Фото:www.pravda.lutsk.ua

Активна критика президента України Петра Порошенка з боку громадськості є показником тих змін, які відбулися в країні, чого немає в Росії, де "викриття корупції - прямий квиток до в'язниці або морг", пише The Wall Street Journal. Активна критика президента України Петра Порошенка з боку громадськості є показником тих змін, які відбулися в країні, чого немає в Росії, де "викриття корупції - прямий квиток до в'язниці або морг". Про це пише The Wall Street Journal, передають Патріоти України за матеріалами Гордон.

Міжнародний скандал з публікацією документів офшорного оператора Mossack Fonseca, в якому фігурує президент України Петро Порошенко, може спричинити за собою перестановки в уряді країни, пише видання.

Згідно з опублікованими даними в рамках міжнародного журналістського розслідування, Петро Порошенко володіє офшорною компанією Prime Asset Partners Limited, яку він в серпні 2014 року зареєстрував на Британських Віргінських островах, щоб продати корпорацію Roshen. За словами адвокатів, рахунки компаній холдингу були потрібні українському президенту для передачі свого бізнесу в довірче управління.

WSJ зазначає, що новина про причетність українського лідера до офшорних схем з'явилася в непростий для нього період. На Порошенка тиснуть через нездатність провести судові реформи і впоратися з корупцією, тому політична реакція була швидкою.

Видання не виключає, що скандал може призвести до кадрових перестановок в уряді. WSJ пише, що активна критика президента з боку громадськості є показником тих змін, які відбулися в країні, чого немає в Росії, де "викриття корупції - прямий квиток до в'язниці або морг".

Як відомо, 3 квітня в ЗМІ по всьому світу з'явилися публікації про причетність світових лідерів і знаменитостей до схем з відмивання грошей і ухилення від податків. Згідно з даними газети The Guardian, в розслідуванні брали участь журналісти з понад 80 країн. Проект отримав загальну назву "Панамський архів", оскільки розслідування засновані на документах про офшорні схеми маловідомої фірми з Панами Mossack Fonseca.

Це безпрецедентний витік даних про офшори: в зв'язках з Mossack Fonseca помічені понад 100 політиків і відомих людей - від Порошенка і друзів президента Росії Володимира Путіна до футболіста Ліонеля Мессі і сина колишнього генсека ООН Кофі Аннана.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...