"В России в панике сушат подштаники": Укладено першу у Східній Європі угоду про постачання саудівської нафти

Нафтою з Саудівської Аравії зацікавлені також в Швеції і Фінляндії, куди вже були здійснені пробні поставки.

Поставки саудівської нафти в Польщу викликали паніку в Росії. Фото: news-front.info.

Контракт польського концерну "Orlen" на доставку саудівської нафти в Польщу викликав паніку серед російських нафтових компаній. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Польський нафтовий концерн "Orlen" підписав договір з компанією Saudi Aramco про доставку саудівської нафти в Польщу, який буде діяти з 1 травня по 31 грудня 2016 року і буде автоматично продовжений в майбутньому. Нафта потраплятиме на нафтопереробні заводи Orlen в Польщі, Чехії та Литві.

Повідомляється, що це перший контракт подібного роду в Східній Європі, за яким можуть послідувати інші, що в результаті поставить під питання позиції традиційних постачальників з Росії на чолі з "Роснефтью".

Раніше глава Роснефти Ігор Сечин попереджав, що демпінг цін Саудівської Аравії може призвести до витіснення Росії з її традиційною майданчика на нафтовому ринку, яким був басейн Балтійського моря. Нафтою з Саудівської Аравії зацікавлені також в Швеції і Фінляндії, куди вже були здійснені пробні поставки.

Як повідомлялося раніше в ЗМІ, Саудівська Аравія має намір збільшити видобуток "чорного золота" і продовжити поточну політику в нафтовій сфері, спрямовану на збереження частки ринку вуглеводнів.

Російська ракета впала поряд з кордоном Польщі - Туск

субота, 27 квітень 2024, 16:29

Вночі проти 27 квітня одна з російських ракет, якими РФ завдавала ударів по Україні, впала за 15 км від кордону з Польщею. Про це прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск повідомив у Мережі Х, передають Патріоти України. "На Львівський район сьогодні впали ...

Сирський на "Рамштайні" розповів про ситуацію на передовій та потреби ЗСУ

субота, 27 квітень 2024, 16:00

Головнокомандувач Збройних сил генерал-полковник Олександр Сирський поінформував учасників 21-ого засідання Контактної групи з питань обороноздатності України про складну оперативно-стратегічну обстановку та про нагальні потреби України у озброєнні та ...