У Siemens заявили про припинення поставок обладнання російським компаніям

В німецькому концерні заявили, що поставка Росією турбін в анексований Крим є грубим порушенням контрактів з Siemens на поставку обладнання, підривом довіри і порушенням правил ЄС.

Siemens заявив про припинення поставок обладнання російським компаніям.  Ілюстрація: ЖЖ.Німецька компанія Siemens заявила про припинення поставок енергообладнання російським компаніям. Про це йдеться в заяві Siemens, передають Патріоти України.

Концерн з'ясував, що всі чотири турбіни, надані влітку для електростанції в Тамані на півдні Росії, були незаконно переміщені в окупований Крим. Це є порушенням міжнародних зобов'язань компанії.

«Це є грубим порушенням контрактів з Siemens на поставку обладнання, підривом довіри і порушенням правил ЄС», - підкреслюється в заяві німецького концерну.

Siemens заявив, що розірве ліцензійну угоду з російськими компаніями щодо поставок обладнання для електростанцій і відмовиться від міноритарної частки в "Інтеравтоматика".

Нагадаємо, раніше агентство Reuters з посиланням на джерела повідомило, що до Криму були поставлені турбіни виробництва німецького концерну Siemens в обхід санкцій ЄС.

У компанії Siemens факт поставки заперечили.

У свою чергу компанія "Ростех" заявила, що не закуповувала турбіни для ТЕС в Криму безпосередньо у німецької компанії Siemens, а придбала обладнання на вторинному ринку.

У Siemens пообіцяли не допустити використання свого енергообладнання в окупованому Росією Криму.

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...