В Україні готується мобілізація офіцерів запасу, які отримали військові звання у вишах

Генштаб планує систематизувати дані про офіцерів запасу з метою укомплектування ЗСУ кваліфікованими фахівцями.

В.Муженко. Фото: РИА Новости Украина.

Начальник Генерального штабу Віктор Муженко заявив, що буде продовжено процес якісного комплектування штатних офіцерських посад у Збройних силах України, в тому числі за рахунок систематизації даних про наявність офіцерів запасу, які здатні проходити службу, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Генштабу.

За інформацією прес-служби, начальник Генштабу визначив як важливий пріоритет завдання з якісного комплектування офіцерських посад, як первинних, так і на рівні органів військового управління.

При цьому, за його словами, мають використовуватися всі можливості, зокрема, прийняття офіцерів запасу на офіцерську службу за контрактом, використання курсів для прискореної підготовки молодших офіцерів з числа сержантів, які мають вищу освіту. При цьому вся система з добору офіцерських кадрів має бути спрямована на забезпечення, в першу чергу, бойових частин.

"Нам необхідно систематизувати дані про наявність офіцерів запасу, які здатні проходити службу. Зокрема, це стосується людей, які не служили, але мають вищу освіту та отримали військові звання офіцерів запасу. Щорічно такі офіцерські звання отримують 9-10 тисяч людей. Це потужний ресурс, який має ефективно використовуватися", - сказав В.Муженко.

Він підкреслив, що Збройні сили потребують не просто достатньої кількості кваліфікованих людей, але найкращих фахівців, які здатні брати на себе відповідальність та шукати рішення для складних проблем, виявляти людяність у ставленні до підлеглих.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:07

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...