В Україні планують запровадити плату за проїзд вантажівок дорогами державного значення, - "Укравтодор"

Славомир Новак переконаний, що для збереження доріг також необхідно реалізувати систему вагового контролю на дорогах.

В Україні пропонують ввести плату за проїзд вантажівок по дорогах державного значення. Фото: tutznayka.ru.

Україна повинна ввести плату за проїзд вантажівок по дорогах державного значення. Для збереження доріг також необхідно реалізувати систему вагового контролю на дорогах. Таку думку висловив виконувач обов'язків голови Державного агентства автомобільних доріг України ("Укравтодор"), колишній міністр транспорту, будівництва і міського господарства Польщі Славомир Новак в інтерв'ю Еспресо.TV, передають Патріоти України.

Новопризначений в.о. голови Держагентства автомобільних доріг України ("Укравтодор") Славомір Новак виступив за введення на автомобільних дорогах державного значення системи оплати за проїзд вантажного транспорту.

"В Європі є святе правило -"Хто користується - той платить". І той, хто завдає найбільшої шкоди - платить. А хто більше знищує дорогу? Великі важкі автомобілі, які заробляють гроші на перевезенні вантажу. Не було і не буде міністра транспорту, мага або чаклуна, який зуміє побудувати дорогу, яка під вагою вантажівки не знищується. Це абсолютно простий і технічно обґрунтований процес", - сказав Новак.

Він додав, що для збереження доріг також необхідно реалізувати систему вагового контролю на дорогах.

"Не може бути так, щоб вантажівка була перевантажена в три рази, тому що не існує технології створення доріг, які б витримували вантажівку вагою 120-150 тонн. Тому, що це буде знову цілеспрямована трата грошей громадян", - сказав Новак.

"У зв'язку з цим потрібно домовитися з підприємствами. Якщо вони хочуть заробляти гроші на дорогах, то нехай інвестують у ці дороги. Не тільки купуючи пальне, тому що це нормально, а оплачуючи користування цією дорогою. Ми повинні на щось зважитися. Якщо ми хочемо мати високоякісні дороги, то вкладаємо гроші громадян, будуємо відкриту систему, боремося з корупцією і тоді все в порядку. Але з іншого боку необхідно створити прозору систему для вантажівок, ввести оплату за дорогу і контроль ваги", - підкреслив він.

Він повідомив, що вже обговорював це питання з представниками європейських установ, які приїжджали до Києва минулого тижня, зокрема, з компаніями Welbank і Zib.

"Я розраховую, що депутати Верховної Ради повинні нести відповідальність за цілу державу, а не тільки за партію, яка їх підтримує, і що вони візьмуться за голову і проголосують за це, тому, що немає іншого вибору", - резюмував Новак.

Путін готується підняти податки: Війна проти України коштує Росії $300 млн на день, - WSJ

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:59

Щодня на війну проти України країна-агресор Росія витрачає близько $300 мільйонів. До того ж це сума без урахування масштабного переозброєння РФ та санкцій із боку Заходу, передають Патріоти України. . Про це йдеться у статті The Wall Street Journal з...

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...