В Україні почався арешт активів "Газпрому"

Виконавче провадження у цій справі веде департамент державної виконавчої служби Міністерства юстиції на основі рішення суду про стягнення з "Газпрому" в держбюджет України майже 172 мільярди гривень.

Ілюстрація:novorosinform.org

Кабінет міністрів активізує свої дії щодо стягнення штрафу з російського газового монополіста "Газпрому". Про це йдеться на Урядовому порталі, передають Патріоти України.

"Позиція України у ситуації з "Газпромом" має бути жорсткою і послідовною. "Газпром" має виконувати вердикт Стокгольмського арбітражу і так само виконувати вимогу антимонопольного органу України та рішення українських судів", - зазначив глава Уряду.

Гройсман також наголосив, що в нинішній ситуації ми повинні об'єднати усі наші зусилля для того, щоб змусити "Газпром" виконувати усі свої зобов'язання. "За невиконання зобов'язань російський монополіст має нести жорстку відповідальність", - сказав прем’єр.

Також повідомляється, що виконавче провадження у цій справі веде департамент державної виконавчої служби Міністерства юстиції на основі рішення суду про стягнення з "Газпрому" в держбюджет України майже 172 мільярди гривень.

Вже розпочався опис та арешт активів, які належать "Газпрому" в Україні.

Нагадаємо, в середу, 28 лютого, стало відомо, що Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги "Нафтогазу" щодо компенсації за недопоставлені "Газпромом" обсяги газу для транзиту.

За рішенням Стокгольмського арбітражу, "Нафтогаз" домігся компенсації у сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку "Газпромом" погоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі "Газпром" має сплатити 2,56 млрд доларів на користь "Нафтогазу".

Пізніше стало відомо, що "Газпром" подав апеляцію на рішення Стокгольмського арбітражу у справі про постачання газу, у справі про транзит апеляція буде подана до кінця березня 2018 року.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...