В Україні працюють три американських розвідувальних центри, - Жданов

Дії розвідцентрів, що займаються збором і аналізом інформації щодо РФ, координуються через офіційне представництво НАТО в Україні.

Олег Жданов. Фото: Обозреватель.На території України відкрито три розвідцентри США, де проводиться збір і аналіз інформації, яку вони збирають щодо Російської Федерації; в рамках такої розвідувальної діяльності в Україні задіяні стратегічні безпілотники, а також системи далекого виявлення АВАКС. Про це "Обозревателю" розповів військовий експерт Олег Жданов, зазначають Патріоти України.

Коментуючи розвідувальний політ над лінією розмежування стратегічного безпілотника ВПС США RQ-4A Global Hawk, він зауважив: "Цей політ чомусь потрапив на сторінки преси, але такі польоти - регулярні. І літають не лише безпілотники - використовуються навіть системи далекого виявлення АВАКС приблизно по маршруту Миколаїв-Харків. Дальність розвідки у таких систем - до 1,5 тисячі кілометрів".

Як пояснив Жданов, "у нас з США збігаються інтереси. Вони не стільки надають допомогу нам, скільки переслідують свої цілі в плані контролю за Російською Федерацією". "Найголовніше для них - раннє виявлення пусків балістичних ракет. Плюс вони хочуть мати більш-менш адекватну картину про стан збройних сил і формування угруповань військ на випадок, якщо буде конфронтація і спроба нагнітання обстановки в Україні", - сказав він.

За його словами, "в Україні відкрито три розвідцентру, де проводиться збір і аналіз інформації, яку вони збирають щодо РФ. Дії координуються через офіційне представництво НАТО в Україні".

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...