В Україні стартує конкурс з вибору міста-господаря Євробачення-2017

Прийняти у себе європейських гостей готові багато великих українських міста - Київ, Дніпро, Харків, Одеса, Львів, Черкаси, Херсон, Вінниця, Ужгород.

У 2017 році Україна буде приймати Євробачення. Фото: agrimpasa.com.

В Україні почалася офіційна підготовка до Євробачення-2017 - Мінкульт оголосив конкурс серед міст - претендентів на проведення пісенного конкурсу, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Варто зазначити, що бажання прийняти у себе європейських гостей висловили багато великих українських міста - Київ, Дніпро, Харків, Одеса, Львів, Черкаси, Херсон, Вінниця, Ужгород.

Тепер всім бажаючим доведеться пройти чотири етапи відбору. Перший - подача електронної заявки з підписом мера, їх прийматимуть з 24 червня по 8 липня. Другий етап - попередній аналіз заявок з урахуванням фінансових можливостей міста (8-15 липня). Після цього 18 липня за розгляд заявок візьметься Оргкомітет з питань підготовки та проведення в Україні Євробачення-2017 і 22 липня оголосить фіналістів. Далі почнеться найцікавіше - виїзна інспекція міст з шорт-листа. Представники Європейського мовного союзу і члени оргкомітету відвідають міста-претенденти, перевірять місцеву інфраструктуру. Переможця, який прийме музичний конкурс, оголосять 1 серпня.

Вимоги до міста-організатора вже передані українській стороні, вони прописані на 56 сторінках!

"Зокрема, в місті повинна бути арена місткістю не менше 7000 глядачів, готелі різних цінових категорій зі зручним розташуванням щодо арени і центру міста. Надзвичайно важливим є наявність розвиненої і зручної транспортної інфраструктури (наприклад, прямі авіарейси з європейських столиць. - Ред.) . Також ми повинні розуміти про необхідність забезпечення безпеки учасників і гостей Євробачення ", - зазначив міністр культура Євген Нищук.

Основна заковика для України є наявність місткої критої арени. Лише столичний Палац спорту, здатний вмістити до 10 тис. глядачів, має дах. "Олімпійський", який нещодавно вмістив близько 85 тисяч на концерті "Океану Ельзи", не є повністю критим стадіоном. Те ж саме в Дніпрі, де є сучасна "Дніпро-Арена" (25 тис. глядачів) і Львові з його "Ареною Львів" на 35 тисяч.

Нагадаємо, раніше Нищук заявив, що Україна планує витратити на проведення "Євробачення-2017" 14,5 млн євро.

"Навіть якщо усунути чинник військового договору": Захід не захищатиме Україну так само, як Ізраїль, оскільки політично йому це не вигідно, - Ілія Куса

четвер, 18 квітень 2024, 6:39

"Теза про те, що Ізраїль захищають усі, а нас ніхто, не витримує жодної критики, лише відображає рожевий світ, в якому живе частина суспільства", - про це у Фейсбуці пише Ілія Куса, передають Патріоти України. "1. Ізраїль має юридичного союзника, підп...

Можна собі уявити настрої у Кремлі: Через загрозу санкцій США Китай вперше за півтора роки скоротив експорт до Росії , – Bloomberg

четвер, 18 квітень 2024, 6:23

Китай залишається головним постачальником стратегічних товарів необхідних для продовження війни проти України. Експорт товарів з Китаю до Росії у березні впав вперше з середини 2022 року після погроз США розширити санкції проти китайських компаній. За ...