Загрожують нацбезпеці: У "чорний список" Мінкульту потрапило ще двоє відомих росіян

Станом на січень 2018 року в переліку зазначено близько 120 осіб.

Володимир Меньшов. Ілля Рєзнік. Фото:Emigrados

Міністерство культури оновило перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці України. Про це йдеться в указі міністра культури України Євгена Нищука, який оприлюднений на сайті відомства, передають Патріоти України.

Так, "чорний список" Мінкульту доповнений на підставі звернення Служби безпеки України. До оновленого переліку увійшли російський поет-пісняр Ілля Рєзнік і актор, кінорежисер Володимир Меньшов.

"В рамках компетенції, (...) на підставі звернень Служби безпеки України від 18.01.2018 року наказую оновити перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці, доповнивши його особами Резник Ілля Рахміелевич, Меньшов Володимир Валентинович", - написано в документі.

Як відомо, Міністерство культури оновлює "чорний список" а підставі звернень Ради національної безпеки і оборони України, СБУ, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Станом на січень 2018 року в переліку зазначено близько 120 чоловік.

Зможуть демонтувати? Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам’ятки історії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:30

Мінкульт своїм наказом позбавив Арку дружби народів статусу пам’ятки історії. Відповідно, тепер цей монумент може бути повністю демонтований.Про це повідомили в пресслужбі відомства. 26 квітня 2022 року скульптурна частина монумента була прибрана з цен...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...