В Україні значно підвищуються штрафи за паркування на місцях для інвалідів

Штраф за паркування, зупинку, стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю, складе від 1020 до 1700 грн (60-100 неоподатковуваних мінімумів доходів).

Місця для паркування інвалідів. Фото: Автоцентр.

Президент підписав закон, що значно підвищує штрафи за паркування, зупинку, стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю. Про це повідомляє прес-служба глави держави, передають Патріоти України.

Законом підвищується розмір штрафів за зупинку або стоянку, паркування транспортних засобів на безкоштовних місцях для осіб з інвалідністю. Штраф за такі дії складе від 1020 до 1700 грн (60-100 неоподатковуваних мінімумів доходів).

Такий же штраф передбачений за створення перешкод водіям з інвалідністю або водіям, які перевозять людей з інвалідністю, неправомірне використання на транспортному засобі розпізнавального знака «Водій з інвалідністю».

Також збільшується відповідальність і за не обладнання на майданчиках для паркування місць для інвалідів для посадових осіб, відповідальних за утримання парковки, доведеться заплатити 1070-1700 грн.

Закон вступає в силу через три місяці з дня його опублікування.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...