В УПЦ МП розповіли, хто відповідатиме за хресну ходу і для чого там колорадські стрічки

Мета хресної ходи, сформульована предстоятелем УПЦ МП митрополитом Онуфрієм, - "помолитися за мир і об'єднати Україну".

На Київ йде хресна хода. Фото: teren.in.ua.

Ідея хресної ходи, організованої Українською православною церквою Московського патріархату, сама по собі позитивна з духовної точки зору, але організатори повинні були подбати про те, щоб учасники заходу не використали георгіївські стрічки та інші неприйнятні символи. Таку думку в коментарі "Обозревателю" висловив митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр Драбинко, повідомляють Патріоти України.

За його словами, мета хресної ходи, сформульована предстоятелем УПЦ МП митрополитом Онуфрієм, цілком гідна - "помолитися за мир і об'єднати Україну".

"Я тільки за, і я також буду брати в цьому участь в міру своїх сил. З точки зору еклезіологічної, духовної це справа дуже гарна, оскільки молитва ще нікому не заважала", - додав він.

"Але повторю слова отця Георгія Гуляєва (прес-секретар Донецької єпархії УПЦ МП протоієрей Георгій Гуляєв): ми запізнилися з подібним заходом на 2-2,5 роки", - зауважив Драбинко.

Відповідаючи на прохання прокоментувати присутність георгіївських стрічок і портретів царя Миколи Другого у деяких учасників хресної ходи, митрополит сказав: "Я ставлюся до цього категорично негативно. Моє ставлення формується від того, чи несе наше керівництво, яке стало організатором, відповідальність за те, що відбувається - і за георгіївські стрічки, і за все інше. Якщо ти організовуєш подібного роду захід, ти повинен нести повну відповідальність за те, що відбувається", - наголосив він.

"На вашу думку, організатори повинні були заявити про неприйнятність використання подібної символіки?" - запитав "Обозреватель".

"Я більш ніж упевнений, що це потрібно було зробити в першу чергу перед тим, як організовувати подібний захід", - відповів Драбинко.

У митрополита також запитали, чи можуть бути провокації під час фінішу хресної ходи в Києві. "Я не буду давати ніяких прогнозів і характеристик, я просто скажу одну маленьку річ: одного разу Гіркін вже привозив "Дари волхвів" у місто Київ. Більше я нічого не буду коментувати", - сказав митрополит.

Нагадаємо, 3 липня зі Святогірської лаври стартувала хресна хода "миру, любові і молитви", організована УПЦ МП, яка завершиться напередодні свята Хрещення Русі, 27 липня, в Києві.

Як писали Патріоти України, російський соціолог і політолог Ігор Ейдман заявив: всеукраїнську хресну ходу, організовану Московським патріархатом, можуть використовувати у своїх цілях російські спецслужби.

"Повільно варити Україну до смерті": Представник американських демократів розніс альтернативний закон Джонсона

вівторок, 16 квітень 2024, 22:02

Конгресу США знадобиться щонайменше два місяці, щоб провести через усі формальні процедури альтернативний законопроект про військову допомогу Україні, який пропонує спікер Палати представників Майк Джонсон. Про це заявив високопоставлений представник Д...

Шукали інформацію про військові навчання: Румунія заявила, що серед біженців з України "затесалися" російські шпигуни

вівторок, 16 квітень 2024, 21:02

Румунія стала мішенню для мережі російських шпигунів, які намагалися зібрати інформацію про військові навчання та допомогу Україні. Можливі шпигуни потрапили до країни, ховаючись між українських біженців. Про це йдеться звіті Вищої ради національної об...