В уряді РФ запропонували зробити резервну копію Інтернету для росіян

В Мінекономзв'язку РФ пропонують створити резервну систему, в якій буде міститися детальна інформація про автономні системи і IP-адреси.

Російська копія Інтернету. Фото: dirty.ru.

Мінекономрозвитку розглядає створення резервної копії рунета в якості альтернативи законопроекту Мінкомзв'язку про «суверенний інтернет», пишуть Патріоти України з посиланням на «Ведомости».

Заступник міністра економічного розвитку Микола Подгузов розкритикував запропонований Мінкомзв'язку законопроект про критичну інфраструктуру інтернету. Відомство хоче зобов'язати операторів підключатися до пунктів обміну трафіком з державного реєстру. На думку автора законопроекту, це дозволить забезпечити сталу роботу рунета навіть в разі атак ззовні.

У Мінекономрозвитку вважають, даний захід приведе до збільшення витрат операторів і викличе зростання цін на зв'язок.

Замість того, щоб втручатися в «сформований ринок пропуску передачі даних», у відомстві пропонують створити резервну систему, в якій буде міститися детальна інформація про автономні системи і IP-адреси.

Резервна копія рунета дозволить в разі надзвичайної ситуації відновити всю систему, відзначає видання.

Удар по шкільному стадіону в Харкові: Постраждали сім людей, в тому числі діти

середа, 8 травень 2024, 20:00

Унаслідок російського удару по спортмайданчику в Харкові вдень у середу, 8 травня, постраждали семеро людей, зокрема діти. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура в Telegram, передають Патріоти України. За інформацією слідства, вдень 8 травня ...

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...