"Вы все врете": Журналісти розкрили бізнес-імперії українських нардепів в Росії і Криму (відео)

Українські народні обранці запевняють, що ніякого бізнесу в РФ не мають, однак дані реєстру юридичних осіб свідчать зовсім про інше.

Ілюстрація: ЖЖ

Деякі депутати Верховної Ради та їх близькі родичі ведуть бізнес у Росії і окупованому Криму. Про це йдеться в сюжеті ТСН, повідомляють Патріоти України.

Так, журналісти виявили відповідні дані в єдиному реєстрі юридичних осіб РФ. Зокрема, бізнес у Росії є у нардепа від Блоку Петра Порошенка Аркадія Корнацького, який нещодавно відмовився від російського громадянства.

Бізнес зареєстрований на його дітей, всього сім компаній, причому одна з компаній була зареєстрована в Криму після окупації в 2015 році. Корнацький свою причетність до бізнесу заперечує.

"Це не до мене, у мене немає там бізнесу. У мене ніякого бізнесу в РФ немає, не треба тут розводити брехню. Я - народний депутат України, а ви - провокатори. Якби Парасюк таких провокаторів побив, я б йому півлітра поставив", - заявив Корнацький.

Також бізнес у РФ є у представника Опозиційного блоку Юрія Солода - підприємство "Собор-СМ" в Москві. Дружина Солода, депутат від Оппоблока Наталія Королевська цю інформацію спростовує.

"Коли ви його побачите, його спитайте. Ми вдома не обговорюємо (сімейний бізнес). У нас у сім'ї немає бізнесу в Російській Федерації", - заявила вона.

Інший нардеп від БПП – Максим Єфімов після анексії Криму перереєстрував там фірму "Домкримстрой", нібито, щоб не втратити там оформлену на себе землю.

"Оформлена на мене земля. Її треба було або втратити, або оформити і чекати поки повернемо Крим собі. "Домкримстрой" назвали тому, що ми хотіли там спочатку будувати готель. Вона (фірма – ред.) не веде ніякої діяльності, вона заморожена - здає нульові баланси і все", - запевнив журналістів нардеп.

У сюжеті зазначається, що мати бізнес в Росії законом не заборонено, але ведення бізнесу на окупованих територіях карається кримінальною відповідальністю. Тому найчастіше підприємства оформляються на родичів.

"Війна та люди": Окупанти демонструють на "розважальній виставці" розстріляні маріупольські трамваї

вівторок, 30 квітень 2024, 22:42

Російські окупанти демонструють у музеї на "тематичній розважальній виставці" розстріляні трамваї з Маріуполя, які атакувала РФ під час блокади міста. Про це повідомила Маріупольська міська рада, передають Патріоти України. "Приватний музей техніки вла...

Зібрались на Олімпіаду-2024: Франція відмовилась акредитувати російських "волонтерів"

вівторок, 30 квітень 2024, 22:32

Французька влада відхилила акредитаційні заявки на Олімпіаду-2024 від росіян, які хотіли поїхати на Ігри як волонтери. Про це повідомляє російське пропагандистське видання ТАСС, передають Патріоти України. "Я отримала від оргкомітету офіційний лист, в ...