Варшавський ляпас: Лідери НАТО закликали Росію по-доброму піти з Криму

Анексія ніколи не буде визнана світовим співтовариством, а Росії необхідно забезпечити захист прав і свобод жителів Криму і припинити нарощування військової могутності на півострові.

Лідери країн-членів НАТО закликали Росію піти з Криму. Фото: kherson.lifeГлави держав і урядів країн-членів НАТО закликали Росію скасувати анексію Криму і вжити заходів для вирішення проблеми порушень прав людини на півострові. Про це йдеться в спільній заяві, прийнятій після завершення засідання Комісії Україна-НАТО на вищому рівні, яке відбулося напередодні у Варшаві в рамках саміту Альянсу, передають Патріоти України з посиланням на сайт Нескучные новости.

"Нагадуючи про заяву Комісії Україна-НАТО, прийнятій на саміті в Уельсі 4 вересня 2014 року і на рівні міністрів закордонних справ 11 травня 2015 року в Анталії, ми закликаємо Росію скасувати свою незаконну і нелегітимну самопроголошену анексію Кримського півострова, яку ми не визнаємо і не будемо визнавати", – сказано в тексті заяви. Також зазначається, що у НАТО стурбовані переслідуваннями і дискримінацією кримських татар та інших членів місцевих громад на території півострова.

"Ми вкотре вимагаємо від де-факто російської влади вжити необхідних заходів для вирішення проблеми з погіршенням ситуації в сфері прав людини в Криму та для забезпечення безпеки, прав і свобод всіх людей, що проживають на півострові", – йдеться в документі. У заяві також міститься вимога дозволити міжнародним моніторинговим структурам "виконувати свою найважливішу роботу в цілях захисту прав людини". "Ми засуджуємо тривалий і широкомасштабне нарощування Росією військових потужностей в Криму і стурбовані російськими зусиллями і заявленими планами щодо подальшого нарощування військової потужності в Чорноморському регіоні, що в подальшому буде мати наслідки для стабільності в регіоні", – наголошується в документі.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...