Вашингтон проти Демчишина: У США назвали міністрів, яких не бажають бачити в новому Кабміні

Також певні питання викликає міністр соціальної політики Павло Розенко.

Ілюстрація: ЖЖПрезидент Петро Порошенко під час офіційного візиту до Вашингтону обговорював вихід з політичної кризи в Україні з віце-президентом США Джо Байденом, держсекретарем Джоном Керрі та його помічником Вікторією Нуланд, повідомляють Патріоти України.

За інформацією джерел DT.UA, Нуланд настійно рекомендувала Порошенку не включати до складу нового Кабміну нинішнього міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина. На думку американської сторони, дії Демчишина на посаді міністра не завжди були достатньо професійними і прозорими.

Крім того, певні питання у керівництва США викликає міністр соціальної політики Павло Розенко. Міністр фінансів Наталія Яресько, до чиєї думки прислухаються у Вашингтоні, вважає, що голова Мінсоцполітики гальмує реформи соціальної сфери, Пенсійного фонду і пенсійної системи в цілому.

Крім того, під час зустрічі у Вашингтоні американська сторона вже не виступала проти відставки Арсенія Яценюка з посади голови уряду, як це було напередодні голосування за недовіру Кабміну.

Разом з тим, віце-президент США і помічник держсекретаря наполягали на негайному формуванні уряду, розглядаючи в якості дедлайну 12 квітня, у крайньому випадку – кінець наступного тижня.

Точний удар: Українські захисники у Харківській області "деактивували" групу окупантів одним дроном (відео)

понеділок, 13 травень 2024, 14:38

Українські захисники у Харківській області нейтралізували цілу групу окупантів, яка намагалась просунутись сірою зоною по лісосмузі. Як зазначається в повідомленні, бійці 2 окремого загону Центру спеціального призначення "ОМЕГА" зуміли нейтралізувати в...

"Їм треба відволікати наші сили і засоби": Черник оцінив результати активного наступу РФ на Харківщині

понеділок, 13 травень 2024, 14:37

Російська армія під час свого наступу на Харківщині не змогли організувати "проривну операцію хоча б на 15 км". Про це розповів полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону у понеділок, 13 травня. "Їм треб...