Вата, сорт вищий: За "віджаті" земельні ділянки севастопольці звинувачують не Міноборони РФ, а... хунту

У Севастополі немає приватної власності на землю. Що б не говорили про це закони, вашу сумлінно придбану і бездоганно оформлену ділянку в будь-який момент можуть відібрати. Тому що у нас є тільки одна форма власності - це влада.

З легкої руки Сергія Міняйла ще у 60 севастопольців, пайовиків ОК «ДТ «Фрегат»,  відібрали земельні ділянки. Фото: meridian.in.ua

У Севастополі ще у 60 городян відібрали земельні ділянки, виділені їм в 2012 році в Козачій бухті. Тепер ця земля відійшла Міністерству оборони РФ, повідомляють Патріоти України з посиланням на Меридіан Севастополь.

Йдеться про землі, що впритул прилягають до Херсонеського аеродрому - недалеко від СТО "Пілот". До моменту переходу Криму до Росії вони були приватизовані, а державні акти на землю оформлені відповідно до українського законодавства.

Перші проблеми з доступом на їх ділянки виникли у дачників вже влітку 2014 року. А потім кооператив майже цілком виявився за парканом військової частини - металевою сіткою з двома рядами колючого дроту.

На суді, за словами пайовиків, Міністерство оборони РФ апелює до документів від 1975 року народження, в яких присутні тільки площі ділянок без прив'язки до місцевості, при цьому міжурядова угода між Росією і Україною про базування ЧФ, в додатку до якого було обумовлено, які саме ділянки і куди передавалися, до уваги не береться.

Однак севастопольці звинувачують у сваволі не росіян, а ... українських військових, які за 20 років не оформили документи на кожну земельну ділянку.

Раніше з подібним захопленням їх землі зіткнулися власники 12 ділянок біля повороту на 35-ту батарею в Козачій бухті. Земля також була захоплена Міністерством оборони і передана московській будівельній компанії з чеченським корінням "Південь".

"Продовжує вважати": Розвідка США назвала, чого Путін боїться найбільше

субота, 4 травень 2024, 9:50

Російський лідер Володимир Путін відчуває "параноїдальний страх" через нібито намір Заходу обмежити владу РФ у світі. Саме це змусило його витрачати історично рекордні суми на мілітаризацію РФ. Таку думку висловила директорка Національної розвідки США...

Українське небо закриватимуть комплексно? Обіцяні союзниками системи Patriot прибудуть одночасно з винищувачами F-16

субота, 4 травень 2024, 9:14

Німеччина зможе передати Україні зенітний ракетний комплекс Patriot не раніше кінця червня. Це постачання може збігтися за часом із передачею ЗСУ винищувачів F-16 від партнерів. Також близько 70 українських військових вже після Великодня розпочнуть шес...