Важлива розмова: Порошенко обговорив з Тіллерсоном питання відновлення українського суверенітету та протидії російській агресії

Український президент та Держсекретар США провели телефонну розмову.

Петро Порошенко та Рекс Тіллерсон. Фото:http://www.president.gov.ua/

Президент України Петро Порошенко обговорив з державним секретарем США Рексом Тіллерсоном відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, в тому числі, за допомогою політики санкцій. Про це сторони говорили під час телефонної розмови, яку Порошенко провів у Німеччині, де бере участь в 53-й Мюнхенській конференції з питань безпеки. Про це йдеться на сайті глави держави, передають Патріоти України.

Порошенко розповів Тіллерсону про останню ескалацію ситуації на Донбасі і порушення Росією Мінських домовленостей. Сторони обговорили питання протидії триваючій російській агресії і відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, включно з Кримом, повідомляє прес-служба президента.

Тіллерсон, в свою чергу, говорив про результати зустрічі на рівні міністрів закордонних справ країн G-20 в німецькому Бонні і підкреслив важливість виконання Мінських домовленостей.

Співрозмовники окреслили основні питання, які потребують особливої уваги на цьому етапі зміцнення стратегічного партнерства між Києвом і Вашингтоном.

Порошенко привітав держсекретаря США з призначенням, побажав йому успіхів на цій посаді і запросив в Україну, йдеться в повідомленні Адміністрації Президента.

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: