"Важливо продовжувати надавати сильну допомогу Україні": Екс-глава Пентагону про найкращий і найгірший сценарій для Донбасу

Леон Панетта закликав європейських політиків розмовляти з Путіним виключно з позиції сили і підтримувати єдність в рядах західних країн, не дозволяючи Росії нарощувати вплив на Близькому Сході і в Україні.

Леон Панетта. Фото:www.unian.ua

Україні варто побоюватися того, що Росія може спробувати приєднати східну Україну до свого складу. Про це в інтерв'ю Лига.net розповів екс-глава Пентагону та колишній директор ЦРУ Леон Панетта, зазначають Патріоти України.

Він зазначив, що східну Україну може спіткати доля Криму, якщо Путін зважитися на це. "Без сумніву, найгірші наслідки будуть, якщо, в кінцевому рахунку, Росія зробить додаткові кроки щодо включення східної України до свого складу, як вона вже зробила з Кримом",- сказав Панетта.

Кращим результатом для України, на його думку, буде, якщо Росія відступить з прикордонних районів і східні райони будуть брати участь у політичному житті України.

Під час виступу на 13-й зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) Панетта закликав європейських політиків розмовляти з Володимиром Путіним виключно з позиції сили і підтримувати єдність в рядах західних країн, не дозволяючи Росії нарощувати вплив на Близькому Сході і в Україні.

"Якщо ми не разом, ми слабкі, і Росія цим скористається. А коли ми разом, ми можемо сказати Росії - або ви з нами, або вас тут немає", - підкреслив він, зірвавши оплески присутніх.

Екс-глава Пентагону також заявив, що не можна допустити, щоб Дональд Трамп став наступним президентом США, бо на посаді верховного головнокомандувача він просто небезпечний.

"Дуже важливо продовжувати надавати сильну допомогу Україні. Як колишній міністр оборони, вважаю, що потрібно до всіх інших елементів додати поставку оборонних озброєнь.

Також я вірю, що США, Франції, Британії та Німеччині, іншим європейським країнам і країнам НАТО не тільки слід працювати, щоб посилити Україну, але їм також потрібно послати чіткий сигнал Росії про те, що вони не будуть терпіти агресію по відношенню до України" - заявив Панетта.

Проблеми у ворога наростають: ЗСУ знищили стратегічний запас пального окупантів у Луганській області

вівторок, 14 травень 2024, 8:52

Ситуація з доставкою пального в окупованій Росією Луганській області стала ще більш напружено. Стратегічного запасу вже немає. Як зазначається в повідомленні, після двох займань на нафтобазах у Луганську та Ровеньках окупанти лишилися можливості накопи...

На тлі нового наступу російських загарбників на Харківщині США надсилають потужний політичний сигнал: Держсекретар Блінкен прибув до Києва

вівторок, 14 травень 2024, 8:15

Під час зустрічей з керівництвом України Блінкен говоритиме про значення додаткової допомоги США Україні і запевнить українців у незмінній подальшій підтримці США. Ентоні Блінкен приїхав в Україну . До Києва прибув держсекретар США Ентоні Блінкен. Про...