Вбивство активістки Гандзюк: ГПУ оголосила ще одну підозру

У справі щодо вбивства радниці голови Херсонської міської ради Катерини Гандзюк оголосили ще одну підозру. Про це заявив генпрокурор України Юрій Луценко, повідомляють Патріоти України.

За його словами, новим підозрюваним є громадянин на прізвище Левін, втім, імені генпрокурор не назвав. Він сказав, що Левін раніше вже був засуджений на 15 років, його батько отримав довічний термін. Левіна звинуватили в організації убивств та розбійних нападів на водіїв у Херсонській області.

"Загальна кількість доведених убивств — 15 чоловік. Незважаючи на це, Левін достроково вийшов за законом Савченко, але в нас є підозри, чи це було обгрунтовано", — наголосив генпрокурор.

Слідство вважає, що саме Левін був ключовою фігурою в організації нападу на Гандзюк. А потім він виїхав з України в день, коли правоохоронці затримали перших підозрюваних у справі.

"Ми робимо все, щоб затримати його за міжнародними дорученнями. Але його відсутність не вплине на подальше слідство, яке близьке до юридичного доказу діяльності замовника. На сьогодні зійшлися всі розумні версії (щодо замовника убивства – ред.): ми бачимо мотив, який об’єднує і помічника народного депутата, і кримінального авторитета", — сказав генпрокурор.

Путін готується підняти податки: Війна проти України коштує Росії $300 млн на день, - WSJ

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:59

Щодня на війну проти України країна-агресор Росія витрачає близько $300 мільйонів. До того ж це сума без урахування масштабного переозброєння РФ та санкцій із боку Заходу, передають Патріоти України. . Про це йдеться у статті The Wall Street Journal з...

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...