Вбивство ватажка "Оплоту" Жиліна: Слідчий комітет РФ назвав прикмети кілера

Вбивця ретельно готувався і був старанно загримований: жовті окуляри, накладні вуса, широкопола панама.

Євген Жилін. Фото: 112.ua.

Слідчий комітет Росії по Московській області описав прикмети кілера, який застрелив ватажка збройного угруповання "Оплот", екс-харків'янина Євгена Жиліна. Вбивство сталося 19 вересня в ресторані "Вітерець" в селищі Горки-2, пишуть Патріоти України з посиланням на "Гордон".

"Кілер чекав потерпілих за сусіднім столом близько 20 хвилин. Після того, як чоловіки прийшли в ресторан і зробили замовлення, кілер підійшов і зробив серію пострілів. Зловмисник був ретельно загримований: були накладні вуса, спортивні окуляри з антивідблисковими жовтими скельцями, на голові - глибоко натягнута панама, за плечима рюкзак", - сказано в повідомленні прес-служби Слідкома.

На місці злочину вилучили три гільзи, одну кулю і "інші предмети, що мають значення для подальшого розслідування кримінальної справи".

У повідомленні прес-служби не називається прізвище загиблого. Зазначено, що він з 2015 року був зареєстрований в РФ, останнім часом проживав в Московському регіоні.

Допитаний супутник загиблого (ймовірно, Андрій Козирєв. - Ред.), який госпіталізований з пораненнями, додали в прес-службі.

"Як випливає зі свідчень пораненого, зустріч в ресторані була призначена з метою вирішення питань бізнесу. Слідством відпрацьовується ряд версій скоєного злочину. Пріоритетною є комерційна діяльність, а також не виключаються особисті неприязні стосунки", - сказано в релізі Слідкома.

Нагадаємо, "Оплот" був створений в Харкові в 2010 році як громадська організація, через рік виник однойменний спортивний клуб. Колишній співробітник МВС України Жилін був його беззмінним керівником. Під час акцій протесту в Україні в 2013-2014 роках члени "Оплоту" виступали на стороні "антиМайдану". За даними українських слідчих, вони причетні до викрадення та побиття проукраїнських активістів.

З початку бойових дій на Донбасі виник батальйон "Оплот", який воює на боці бойовиків.

У серпні 2015 року співробітники Служби безпеки України затримали в Харківській області членів диверсійної групи, яку координував і фінансував Жилін, а на початку вересня того ж року заблокували кілька банківських рахунків, якими користувався ватажок "Оплоту".

28 січня Печерський районний суд Києва заочно заарештував ватажка "Оплоту". В ухвалі суду вказано, що підозрюваний був оголошений в міжнародний розшук.

Телевізійні уроки дипломатії

вівторок, 14 травень 2024, 0:33

Масове мистецтво важливе тим, що впливає і на широку аудиторію, і на істеблішмент, який намагається широкій аудиторії подобатись. Тому акценти, сюжети і наголоси таких творів заслуговують на увагу. Apple tv+ випустили серіал «Франклін» – про дипломатич...

Буде вам Харків "за три дні!": Бійці Третьої штурмової бригади показали розгром колони ворожої бронетехніки, яка йшла на прорив українських позицій (відео)

вівторок, 14 травень 2024, 0:28

Сили підрозділів Третьої штурмової бригади та суміжних 66-ї ОМБр, 77-ї бригади ДШВ знищили танки-черепахи та БМП-2 противника. Йдеться про колону, яка намагалася здійснити прорив на Харківщині. Про це повідомляє пресцентр 3 ОШБР. . Як зазначається, ок...