Вбивці, гвалтівники, мародери - але дуже "ввічливі": Російські військові в Сирії грабують людей під час евакуації з Алеппо (відео)

Російські офіцери "віджимають" у нещасних все, що можуть: камери, ноутбуки та інші цінні речі.

Евакуація з Алеппо. Фото:  REUTERS.

Під час евакуації зі східного Алеппо мирні мешканці стикаються з проявами насильства та жорстокості з боку іранських та російських військових, що контролюють блокпости на виїзді з цієї частини міста. Про один з таких випадків Громадському розказав сирійський журналіст Монзер Етакі, який кілька днів тому покинув Східне Алеппо в рамках евакуації, передають Патріоти України.

«В понеділок 19 грудня ми отримали дозвіл на евакуацію, я захворів поки жив всі ці дні в машині, люди навколо палили свої речі щоб зігрітись. Я потрапив в один з автобусів, але на одному з блокпостів російський офіцер забрав у мене ноутбук, дрон, камеру. Після цього нас відпустили, і ми доїхали до нульової зони – нейтральної території», – сказав він.

За словами журналіста, деякі повстанці досі лишаються в східному Алеппо разом зі своїми родинами.

«Але є ще деякі цивільні, які залишаються в Алеппо , вони хочуть бути евакуйовані разом із опозиційними бійцями, бо не довіряють росіянам та іранцям, які проводять евакуацію. Вони хочуть щоб їх захистили, але ООН та Червоний Хрест, які спостерігають за евакуацією, не можуть надати захист. Вони не можуть завадити арештам людей», – сказав він.

Нагадаємо, що кілька днів тому у східному Алеппо іранські військові завернули назад конвой з тисячі людей, вбивши чотирьох з них.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...