Вчимось добивати оновлену Імперію Зла: ЗСУ беруть участь у найбільших маневрах НАТО з часів Холодної війни

Навчання під назвою «Єдиний тризубець» (Trident Juncture) відбуваються на тлі дедалі більшого занепокоєння НАТО зростанням агресивності Росії та її діями у Криму та на Донбасі.
Вояки України і США на полігоні. Фото: Радіо Свобода.
Північноатлантичний альянс у четвер, 25 жовтня, розпочав найбільші за останні 30 років, тобто від закінчення «холодної війни», навчання. Вони триватимуть до 7 листопада, передають Патріоти України.
У маневрах у Норвегії беруть участь близько 50 тисяч солдатів, 10 тисяч транспортних засобів, понад 300 літаків і гелікоптерів та 65 кораблів, включно з американським авіаносцем «Гаррі Трумен». Тема навчань — відпрацювання відповіді Альянсу на атаку «вигаданого агресора» на одного з його членів.
Навчання під назвою «Єдиний тризубець» (Trident Juncture) відбуваються на тлі дедалі більшого занепокоєння НАТО зростанням агресивності Росії та її діями у Криму та на Донбасі, а також спробами дестабілізувати західну систему колективної безпеки. Відповідь НАТО — «найбільше переосмислення нашої спільної безпеки з кінця «холодної війни», — заявив генсек організації Єнс Столтенберг.

Мета навчань — перевірити, чи готовий військовий союз відповісти на нові види загроз, у тому числі «техніки гібридної війни і пропаганди». «Театр» спланованих бойових дій розміщений на чималій відстані від російських кордонів. Але на «російський фактор» цих маневрів вказує й те, що там залучені всі 29 країн-союзниць, включно з партнерами НАТО — Фінляндією та Швецією — двома державами, що перебувають на передньому плані загрози з боку Росії. У навчаннях беруть участь українські військові.

"Офіційні речники декларують...": Ворог все кинув на захоплення Покровська, треба протриматися до кінця вересня, - Селезньов

субота, 31 серпень 2024, 23:55

Військовий експерт Владислав Селезньов розповів, що ворог зараз кинув усі наявні у нього ресурси для окупації Покровська — найзахіднішого міста на території Донецької області, передають Патріоти України. «Наскільки це реально зробити? 7 серпня цього ро...

План "Потужні потуги"

субота, 31 серпень 2024, 22:04

До чергового плану Володимира Зеленського, озвученого ним під час прес-конференції, важко висувати критичні зауваження. І не тому, що, як відповів Президент журналістам, критика – це коли "спустили "темники" чи "хтось замовив критику команди Офісу през...