Вдарять на "російське" Різдво, а може, і раніше: Аналітики США попереджають про імовірний наступ ЗС РФ на Україну

Росія вторглась до Афганістану протягом Різдвяних свят в 1979 році і напала на Грузію під час сезону відпусток в серпні.

Джон Гербст. Фото: скріншот з відео.

Американські аналітики прогнозують, що Росія може наростити агресію в Україні під час новорічних та різдвяних свят. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Newsweek.

Видання наводить точку зору колишнього посла США в Україні Джона Гербста, який вважає, що РФ вчиняє акти агресії, коли світова спільнота цього не очікує. "Москва любить вчиняти дії з агресії, коли світ не звертає уваги. Вона вторглась до Афганістану протягом Різдвяних свят в 1979 році і напала на Грузію під час сезону відпусток в серпні", - цитує видання Гербста.

Екс-посол, зокрема, вважає, що ймовірність атаки Кремля може спричинити слабка реакція Заходу на ескалацію Москвою агресивних дій проти України після захоплення кораблів у Керченській протоці. Директор Центру дипломатії Байдена Майкл Карпентер наголошує, що ескалація в протистоянні за контроль над Азовським морем може зрости.

"Росіяни прагнуть повного домінування над Керченською протокою та Азовським морем і українці не хочуть віддавати контроль над власними територіальними водами і свободу проходження через протоку і це їх право. Тому, потенціал ескалації великий", - говорить Майкл Карпентер.

Чи можуть окупанти захопити Харків: Командувач Нацгвардії озвучив прогноз

вівторок, 23 квітень 2024, 18:56

Командувач Нацгвардії Олександр Півненко розповів, чи дійсно окупаційна армія Росії може захопити Харків. За його словами, росіяни здатні діяти лише класично. Два-три напрямки відволікаючі й один -0 основний. Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net,...

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...