Велика війна: Чим погрожує КНДР (інфографіка)

​Ситуація навколо Північної Кореї продовжує залишатися напруженою, а потенційні сторони конфлікту продовжують нагнітати атмосферу, лякаючи один одного застосуванням сили.

Кім Чен Ин. Фото: Новости в Мире.

Віце-президент США Майк Пенс під час свого візиту до Південної Кореї заявив, що "ера стратегічного терпіння завершилася", і Вашингтон має намір примусити режим Кім Чен Ина відмовитися від ядерної зброї. А поки США направили до берегів Північної Кореї ще два авіаносці. Крім "Карла Вінсона", який вже знаходиться біля берегів цієї країни, в Японське море йдуть авіаносці "Рональд Рейган" і "Німіц", пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У відповідь на це Північна Корея дала зрозуміти, що не має наміру відмовлятися від розробки і випробувань ядерної зброї, і пригрозила ядерним ударом. "Ми будемо проводити більше ракетних випробувань - щотижня, щомісяця, щороку. Якщо США планують військовий напад на нас, ми будемо реагувати превентивним ядерним ударом", - заявив міністр закордонних справ Північної Кореї Хан Сон Рель.

Заступник посла КНДР в ООН Кім Ін-Рен заявив, що США перетворюють Корейський півострів в найгарячішу точку світу і сприяють створенню ситуації, при якій ядерна війна може початися в будь-який момент.

Рада національної безпеки Японії вже обговорила заходи щодо евакуації 57 тисяч своїх громадян з Південної Кореї в разі загострення ситуації з КНДР.

Розвиток ситуації в регіоні безпосередньо залежить від позиції Китаю, в сфері впливу якого знаходиться північнокорейський режим. Але зараз, судячи з усього, Пекін зайняв вичікувальну позицію. У Китаї обмежилися заявою, що виступають за денуклеїзацію (відмову від ядерної зброї) КНДР, але виступають проти застосування силових заходів у цьому напрямку. А сам Пекін, судячи з усього, не має наміру втручатися в конфлікт.

Це стало можливим після зустрічі Дональда Трампа з китайським лідером Сі Цзіньпіном, під час якої було досягнуто неформальну домовленість про невтручання Пекіна в конфлікт в обмін на торговельні преференції з США. А Дональд Трамп заявив, що сподівається на те, що Китай використовує свої "надзвичайні важелі" для тиску на Пхеньян, щоб той відмовився від своєї ядерної зброї.

Для довідки:

КНДР - Південна Корея

Населення (млн. чол.): 24,7 51,4

ВВП (трлн. дол.): 0,025 1,4

ВВП на душу населення (тис. дол.) 1,0 27,6

Власна космічна програма: є є

Експерти вважають, що міці американського флоту вистачить на те, щоб кілька разів знищити всю військову інфраструктуру Північної Кореї.

"Ми кров'ю довели свій професіоналізм та рішучість": "Азову" продовжують не надавати зброю від США

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:45

Командир 12-ї бригади спецпризначення "Азов" Денис Прокопенко "Редіс" повідомив про відхилення петиції щодо розблокування надання зброї та допомоги бригаді з боку США. Про це Прокопенко написав у Мережі 3 травня, передають Патріоти України. "Редіс" заз...

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...