"Вернись, я все прощу": У СНД заявили, що і далі запрошуватимуть Україну на свої заходи

19 травня президент України підписав указ про відкликання представників України з органів СНД.
СНД і далі запрошуватиме Україну. Ілюстрація: Дзеркало тижня.

Співдружність Незалежних Держав (СНД) і далі запрошуватиме Україну на засідання та інші заходи до її офіційного виходу з організації, сказав виконавчий секретар СНД Сергій Лебедєв у коментарі "Известиям", передають Патріоти України.

Видання пише з посиланням на співрозмовників в українських дипломатичних колах і джерело у структурі СНД, що Київ більше не бажає отримувати ці запрошення. "Ми, безумовно, будемо це робити запрошувати Україну на засідання, оскільки Україна нині перебуває у складі Співдружності Незалежних Держав. Ми багато разів чули такі заяви про вихід країни із СНД. Проте офіційних документів щодо цього з Києва у виконком СНД не надходило", – зазначив Лебедєв.

Він заявив, що країни – члени СНД жалкують про рішення України вийти з організації, оскільки "нас пов'язують багаторічні економічні, культурні та просто людські зв'язки". 12 квітня 2018 року президент України Петро Порошенко запропонував офіційно припинити участь країни у статутних органах СНД.

2 травня Рада національної безпеки і оборони України підтримала пропозицію про припинення діяльності України в координаційних органах СНД. Указ про відкликання представників України із органів співдружності український президент підписав 19 травня. Керівник прес-служби виконкому СНД Володимир Ніканоров повідомив, що в апараті виконкому немає працівників з України.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:07

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...