"Вертайся, Ромцю, в Анадир": Від санкційного списку не втекти, Швейцарія відмовилась надати Абрамовичу дозвіл на проживання - ЗМІ

​Наближений Єльциних і екс-начальник Чукотки Путіна ​має дві важливі риси для виживання. Вміння дружити з потрібними людьми і чуйку на час «рвати кігті». Однак в обставинах глобального тиску на оточення ВВП місця для маневрів все менше.

Не зважаючи на заманливі обіцянки Абрамовича, Швейцарія відмовила російському мільярдеру у дозволі на проживання. Про це повідомляє видання Le Matin Dimanche.

За інформацією ЗМІ, у 2016 році Роман Абрамович подав прохання про надання йому посвідки на проживання в Швейцарії. Російський олігарх звернувся до урядовців кантону Вале на південному заході країни. Мільярдер та колишній губернатор Чукотки мав намір оселитися поблизу гірськолижного курорту Верб’є.

Цю інформацію виданню підтвердили у муніципалітеті Бань, до якого належить Верб’є, у кантоні Вале, Державному секретаріаті з міграції та у федеральної поліції.

"Роман Абрамович був зацікавлений у Вале. У фінансовому плані для муніципалітету і кантону він був би дуже цікавим", - розповів глава міграційного відділу кантону Вале Жак Делавалла. Суд у Швейцарії заборонив ЗМІ на прохання самого Абрамовича публікувати будь-яку інформацію стосовно намагань російського мільярдера отримати дозвіл на проживання у країні.

Попри це, видання зазначає, що Абрамович отримав відмову без пояснення причин від влади кантону. Після цього він знову звернувся до швейцарських урядовців. Там мільярдеру відповіли, що його справу офіційно закрили, але додали, що він може подати нове прохання.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...