Від гріха подалі: Казахстан рекомендує об'їжджати територію Росії

Пропонується організовувати доставку вантажів в Казахстан через Грузію, Азербайджан і по Каспію, через Туреччину, Іран, Туркменістан і Узбекистан в зв'язку з призупиненням з 1 січня 2016 року дії договору про зону вільної торгівлі між Україною і РФ.

Казахстан рекомендує об'їжджати територію Росії.  Фото: newskaz.ru.

Українським перевізникам рекомендовано здійснювати доставку вантажів альтернативними маршрутами. Зокрема, пропонується організовувати доставку вантажів в Казахстан через Грузію, Азербайджан і по Каспію на Актау, через Туреччину, Іран, Туркменістан і Узбекистан, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"На сьогоднішній день через поромний комплекс порту Актау щомісяця обробляється близько 500 вагонів і 1000 вантажівок. З урахуванням очікуваних додаткових обсягів порт Актау має можливість перевалки додаткових вантажів, що прямують з України", - наголошується в повідомленні.

Як нагадують в міністерстві з інвестицій та розвитку Республіки Казахстан, згідно указу президента РФ від 1 січня 2016 року "Про заходи щодо забезпечення економічної безпеки і національних Інтересів РФ при здійсненні міжнародних транзитних перевезень вантажів з території України на територію РК через територію РФ" в зв'язку з призупиненням з 1 січня 2016 року дії договору про зону вільної торгівлі між Україною та Російською Федерацією і Україною.

Як повідомлялося, даний указ встановлює, що міжнародні транзитні автомобільні та залізничні перевезення вантажів з території України на територію Казахстану через територію РФ здійснюються тільки з території Білорусі за умови застосування до вантажних приміщень транспортних засобів та залізничного рухомого складу пломб, що функціонують на основі технології глобальної навігаційної супутникової системи ГЛОНАСС, а також при наявності у водіїв транспортних засобів, що здійснюють автомобільні перевезення, облікових талонів.


У Міноборони відреагували на чутки про відставку Рустема Умєрова

субота, 4 травень 2024, 22:14

Радниця заступника міністра оборони України Дана Ярова заявила, що на сьогоднішній день не чула всередині Міноборони розмов щодо відставки Рустема Умєрова, передають Патріоти України. «Він ходить на роботу, все нормально, на місці. Тому немає таких роз...

5 із 6 останніх ракет було збито: Плетенчук розповів, чому запуск "Калібрів" із підводних носіїв росіян неефективний

субота, 4 травень 2024, 21:59

У Чорному морі через загрозу знищення кораблів Росії доводиться використовувати підводні носії крилатих ракет. Про це сказав начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, передають Патріоти України....