​Від залпу "Градів" під час "абсолютної тиші" оборонців Попасної знов врятували четвероногі помічники (відео)

24 грудня у Луганській області знову вибухи від снарядів важкої артилерії. Після обстрілу Попасної напередодні ніхто не постраждав, а військові показали з чого після оголошення перемир’я по них поцілив ворог.
Попасна. Карта GoogleMap

Патріоти України пропонують репортаж кореспондентів «Інтеру» з передової АТО.

"Це нас привітали після оголошення перемир’я".

І дня тиші не витримали бойовики. Місця розривів ракет "Граду" під Попасною оглянула Наглядова місія. А бійці 11 батальйону зберегли трофей-доказ.

"По 2 впало по наших позиціях всього 4. Ми думаємо, що це вони проводять навчання з практичними заняттями. Головне, що це бойовий заряд", - розповідає заступник командира 11 батальйону Игор Ткаченко.

Скоріш за все обстріл вели із переносних установок "Град-Партизан". Саме з них випускають за раз по дві ракети, пояснює кадровий військовий Микола.

"Це - "Партизан". Так ракета вузька, для БМ-21 більші. Це промислово виготовлена ракета".

Виробляють ракети у Росії, звідти ж і ця "гумдопомога" бойовикам, не сумніваються наші військові. А били з боку окупованого Калинова, Ірміна. Одночасно із "Градами" козаки терористичної ЛНР вдарили з боку Первомайська з мінометів.

"Імовірно, був 120-мм міномет, бо бабах був хороший. Два вибухи и затихло", - розповідає Микола.

"Тобто перемир'я як не було, так і немає. Періодично намагаються накрити з цієї зеленки, щоб створити паніку або прорватися сюди", - розповідає боєць Роман.

Тут на 100% вірять цуцикам - своїм першим помічникам. Ті за 5 хвилин до обстрілу починають скиглити.

"Було семеро, стало двоє, повіддавали. Вона нічого не потребує", - розповідає В’ячеслав.

Не вірить ворогові і Євген. Родом з Донбасу. Боронить єдину і незалежну Україну. Каже: на своїй землі йому воювати легше, бо знає за що

"Моя земля як тут так і на Закарпатті. Це мій дім, не можна ділити, як кімната - моя, коридор - твій", - каже Євген.

У Росії знищили два тепловози - ГУР Міноборони (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 19:44

У Росії 26 та 28 квітня невідомі спалили два тепловози, повідомляють Патріоти України. Перший тепловоз ЧМЕ-3 був знищений у Владикавказі, другий — марки 2ТЕ10М — в Оренбурзі, повідомили в ГУР Міноборони України. Українське розвідувальне відомство також...

"Зуміли знайти слабкі місця": У ЗСУ підтвердили просування росіян на Авдіївському напрямку

неділя, 28 квітень 2024, 18:05

У ЗСУ підтвердили, що російська війська при хронічній нестачі боєприпасів у Силах оборони просунутися на кілька кілометрів на Авдіївському напрямку. Де саме - не повідомили. Про це розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в ...