Відфутболили в МВС: у НАБУ пояснили, чому не відкриють справу на Мартиненка (документ)

У НАБУ нагадали, що норма про кримінальну відповідальність за недостовірні дані в деклараціях набула чинності лише з 26 квітня 2015.

Микола Мартиненко. Фото:seo-top-news.com.ua

Національне антикорупційне бюро відмовило у відкритті справи щодо можливого ухилення від декларування офшорних доходів соратником прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та колишнім народним депутатом депутатом Миколою Мартиненком. Про це йдеться у відповіді НАБУ на заяву депутата від "Блоку Петра Порошенка" Сергія Лещенка, передають Патріоти України з посиланням на Українську правду.

Депутат просив перевірити можливе ухилення Мартиненком від декларування доходів з його офшорних компаній в 2011 і 2014 роках. У НАБУ нагадали, що норма про кримінальну відповідальність за недостовірні дані в деклараціях набула чинності 26 квітня 2015.

"Таким чином, закон про кримінальну відповідальність за подання суб'єктом декларування завідомо недостовірних відомостей не має зворотної дії в часі, а тому не може застосовуватися до подій, до 26.04.2015", - пояснили в НАБУ.

Однак у Антикорупційному бюро припустили, що могло мати місце "порушення колишнім народним депутатом Мартиненко М. В. вимог фінансового контролю, що є адміністративним правопорушенням", тому заяву Лещенка передали в МВС.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...