Відібрали пільги навіть у дітей: 8 ударів по кишені українців у 2016 році

Жити знову стане важче.

Ілюстрація: ЖЖМатері-одиначки не отримуватимуь стільки виплат, скільки у 2015 році, а харчування в школах і дитсадках фінансуватиме місцева влада. Про те, які удари чекає кишеня українців у новому році, пише Сегодня, повідомляють Патріоти України.

Діти інваліди, діти-сироти, діти, які залишилися без опіки, й учні 1-4 класів з малозабезпечених сімей більше не отримуватимуьб харчування у школах за рахунок держави. Тепер, якщо у місцевій казні грошей на це не буде, то й їжі для дітей не буде. У державних дитсадках за харчування дітей платитимуть батьки. Необхідну суму встановлюватиме місцева влада.

Можливо, доведеться оплачувати повну вартість харчування. Раніше батьки платили не менше 60% у містах, і не менше 40% у селах. Якщо один із батьків 5-річної дитини (з неповної сім'ї) отримує дохід, що перевищує 2500 гривень, то держдопомогу вона не отримає. Норма про невиплату пенсій працюючим пенсіонерам, працівникам служб, суддям, прокурорам залишається працювати і у 2016 році. Виняток – інваліди 1 і 2 груп, інваліди війни 3 групи, учасники бойових дій.

Стягувати податок з пенсій решті категорій працюючих пенсіонерів від суми, що перевищує 3 мінімальних зарплати продовжать і у 2016 році. Максимальні пенсії на 2016 рік встановлено в розмірі 10740 гривень. Ці суми не будуть підвищуватися автоматично. Індексація зарплат на рівень інфляції буде тільки в тому випадку, якщо інфляція перевищить 3% в місяць. Мобілізовані працівники лягають на плечі роботодавців. Держава більше не компенсуватиме витрати на виплату зарплат.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...