Відігрався на мирних людях: З'явилася інформація, як Путін помстився за "вагнерівців"

Якщо від американських бомбардувань загинуло близько 300 росіян, то біля Дамаску жертви оцінюються в 400 людей.
У передмісті Дамаска. Фото: Рейтерс.

Активізація обстрілу передмістя Дамаску в Сирії пояснюється тим, що перед виборами президента РФ Володимиру Путіну було потрібно створити "картинку" переможця після розгрому найманців приватної військової компанії "Вагнера". Про це в коментарі "Обозревателю" розповів конфліктолог-міжнародник, директор Інституту зовнішньої політики Дипломатичної академії при МЗС України Григорій Перепелиця, передають Патріоти України.

"Тут є дві причини, перша – тому, що американська авіація розбомбила цілий батальйон ПВК "Вагнер", який є частиною російського воєнного контингенту в Сирії. Безумовно, Путін – це людина, яка не залишає без відповіді жодний такий випад в бік Росії, тому він вирішив помститися. Але американцям він же не може помститися, він розуміє, що нарветься на локальну війну з США в Сирії", – каже експерт.

Отже, за його словами, тепер Росія може вважати, що вони квити, якщо від американських бомбардувань загинуло близько 300 росіян, то біля Дамаску жертви оцінюються в 400 людей. "По-друге, Путіну потрібна нова військова перемога, або на українському фронті, або на сирійському фронті. ПВК "Вагнер" напали на курдів, яких підтримує Америка, а для чого була спланована ця атака? Для отримання тактичної перемоги, якою можна маніпулювати в інформаційному просторі і показати, що це суттєва перемога російських військ в Сирії і перед виборами, це потужний меседж для підтримки Путіна. Оскільки вони понесли поразку, то тепер Путін робить перемогу з наступних бомбардувань на околицях Дамаску. Це буде піднято і розкручено, як велика перемога Росії", – зазначив Перепелиця.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...