Відкритий шлях у Європу: Стало відомо, як грузини відсвяткують початок безвізового режиму з ЄС

Безвізовий режим з ЄС для громадян Грузії набуде чинності 28 березня – на 20-й день після публікації постанови в офіційному журналі Євросоюзу.

У Грузії відсвяткують отримання безвізового режиму з ЄС. Ілюстрація:DT.ua

У Грузії 26-28 березня заплановані урочисті заходи на честь введення безвізового режиму з країнами Європейського союзу. Про це повідомляє сайт грузинського уряду, передають Патріоти України з посиланням на Європейську правду.

Безвізовий режим з ЄС для громадян Грузії набуде чинності 28 березня – на 20-й день після публікації постанови в офіційному журналі ЄС.

Прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі оголосив, що в день початку безвізового в'їзду він планує поїхати в Афіни, а потім в Брюссель в компанії студентів.

"Безвізові поїздки в країни-члени ЄС набудуть чинності через кілька днів. Як ви знаєте, ЄС завершив підготовку всіх відповідних юридичних процедур. Ми будемо проводити спеціальні заходи 26, 27 і 28 березня, щоб відсвяткувати це досягнення всієї країни", - заявив Квірікашвілі.

Як відомо, Рада ЄС 27 лютого остаточно затвердила безвізовий режим для громадян Грузії. 1 березня у Брюсселі відбулася церемонія підписання рішення про скасування Європейським Союзом віз для громадян Грузії.

8 березня в Офіційному журналі Європейського союзу опубліковано рішення про введення безвізового режиму для громадян Грузії.

Загрожує 20 років в'язниці: ФСБ затримала українця на кордоні з Грузією, - росЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 16:52

У Північній Осетії затримали громадянина України за підозрою в передачі українським спецслужбам інформації про розташування російських військових. Про це повідомляє місцеве видання "15-регіон" з посиланням на пресслужбу прикордонного управління ФСБ Рос...

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...