Відновлюючи національні святині: Тука заявив, що ЗСУ мають воювати під червоно-чорним стягом

Адже під червоно-чорним прапором воювали Організація українських націоналістів (ОУН) та Українська повстанська армія (УПА).

Заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука заявив у ефірі Еспресо.TV, що Збройні сили України мають воювати під старовинним козацьким червоно-чорним прапором, повідомляють Патріоти України.

"Це не нова і не тільки моя ідея. Я багато разів обговорював у середовищі військовому, з добробатами і з нацгвардійцями. У середовищі тих людей, які власним життям захистили нас з вами. Жодного разу я заперечень не чув. Хоча вони можуть бути. Я б запропонував зробити червоно-чорний прапор прапором Збройних сил України", - зазначив Тука.


За часів незалежної України червоно-чорні прапори використовує ряд націоналістичних організацій і партій, серед яких Конгрес українських націоналістів і Правий сектор.

Прапор складається з двох кольорів - червоного і чорного. Чорний колір символізує українську землю, а червоний - кров, пролиту за Україну.

Авіабомба знищила кілька будинків: Окупанти завдали нового удару по Харкову (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 20:29

Російські військові 3 травня атакували Холодногоріський район Харкова. Для атаки ворог використав далекобійну зброю УМПБ Д-30. Про це йдеться у повідомленні міської прокуратури, передають Патріоти України. Приліт стався у приватному секторі міста, де н...

"За пряму та безсоромну підтримку": Захарова пригрозила Заходу "нищівним ударом відплати" у разі атаки ЗСУ на Кримський міст

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:40

Представниця МЗС Росії Марія Захарова видала порцію погроз на адресу партнерів України у зв'язку з можливим ударом по Кримському мосту. Її заяву оприлюднив пропагандистський портал "Известия", передають Патріоти України. За версією пропагандистів, Укра...